Nikkei hard onderuit door verkoopgolf in techsector

Door AFN op 26 februari 2021 07:22 | Views: 5.983

Nikkei hard onderuit door verkoopgolf in techsector

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs ging vrijdag hard onderuit. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de verkoopgolf op Wall Street, waar de techgraadmeter Nasdaq 3,5 procent inleverde. De rentezorgen staken de kop weer op door een sterke stijging van de tienjarige rente op de Amerikaanse obligatiemarkt. Eerder deze week trachtte de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell beleggers nog gerust te stellen met zijn verklaring dat de rente nog lang laag zal blijven.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 4 procent lager het weekeinde in op 28.966,01 punten en leed daarmee het grootste koersverlies sinds juli vorig jaar. De Japanse hoofdindex daalde in de afgelopen grillige beursweek 3,5 procent. Techinvesteerder SoftBank, een zwaargewicht op de beurs in Tokio, zakte 4 procent. Ook de Japanse chipbedrijven gingen in de uitverkoop na de zware koersverliezen in de Amerikaanse chipsector. Sumco verloor 5 procent en Advantest leverde bijna 7 procent in. De banken en verzekeraars profiteerden juist van de hogere obligatierentes en behoorden tot de schaarse stijgers.

De Kospi in Seoul ging 3,5 procent onderuit. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung verloor 3,6 procent. Kia won daarentegen 2 procent. Volgens lokale mediaberichten kan de Zuid-Koreaanse automaker nog altijd gaan samenwerken met iPhone-maker Apple. Eerder verklaarde Kia-moederbedrijf Hyundai (min 3,7 procent) dat er geen gesprekken met Apple worden gevoerd over de ontwikkeling van een zelfrijdende elektrische Apple-auto. Volgens de website Chosun Biz zouden de bedrijven mogelijk wel op andere vlakken kunnen gaan samenwerken.

In Hongkong raakte de Hang Seng-index tussentijds 3,1 procent kwijt. De grote Chinese techbedrijven Alibaba en Tencent waren de sterkste dalers met minnen van 4,6 en 3,4 procent. De beursgraadmeter in Shanghai zakte 2,2 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 2,4 procent lager.

Reacties

9 Posts
Patience
0
Dit heeft niks te maken met tech kijk naar goud zilver crypto’s alles in het rood waarom omdat ze cashen en hun rekening moeten betalen alles gaat weer in het laatje van de staat. En daar komt ook nog eens bij verhogingen van de rekeningen.
Zomer in aantocht
0
Zomer in aantocht
0
Eindelijk werken de shorters wereldwijd samen. Het werd tijd om de beurs een flink lesje te leren en particuliere beleggers weg te jagen.
Jelle Trader
1
quote:

Shortersfeest schreef op 26 februari 2021 08:43:


Eindelijk werken de shorters wereldwijd samen. Het werd tijd om de beurs een flink lesje te leren en particuliere beleggers weg te jagen.
Zo, in welke bunker zit jij ergens, ouwe complotdenkert?
Bijlage:
Another day @ the terrace
0
Iemand die zich shorterfeest noemt zegt genoeg toch? Geniet er nog maar even van, dit is een heel gezonde maar tijdelijke dip. Zolang wereldbevolking groeit en men vooruitgang wil zullen aandelen blijven groeien. Kan me niet voorstellen dat jezelf ook niet een particuliere belegger bent....
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.