'Huawei wil eigen elektrische auto op de markt zetten'

Door AFN op 26 februari 2021 10:25 | Views: 2.892

'Huawei wil eigen elektrische auto op de markt zetten'

PEKING (ANP) - Het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei werkt aan een eigen elektrische auto. De eerste modellen verschijnen mogelijk dit jaar al op de markt, meldt persbureau Reuters op basis van anonieme ingewijden. Het bedrijf zelf, dat kampt met Amerikaanse sancties, ontkent de plannen voor een stekkerauto.

Volgens de ingewijden is Huawei intern begonnen met het ontwerp van elektrische voertuigen. Daarnaast zou het bedrijf gesprekken voeren met Chinese autofabrikanten om hun fabrieken te gebruiken voor de autoproductie. Huawei laat de elektrische auto's dan mogelijk in elkaar zetten door een dochteronderneming van het industriële staatsconcern BAIC.

Als Huawei inderdaad de stap naar elektrische auto's zet, is dat een grote verschuiving van de activiteiten van het bedrijf. Nu verdient de onderneming vooral geld met de verkoop van smartphones en apparatuur voor telecomnetwerken.

Sancties

Dit wordt steeds moeilijker doordat de Verenigde Staten sancties hebben ingesteld tegen Huawei, wegens de vermeende nauwe banden met het Chinese leger en mogelijke risico's op spionage. Daardoor kunnen Amerikaanse leveranciers zonder speciale vergunning hun waren niet aan het bedrijf verkopen. Ook de verkoop van producten waarin Amerikaanse technologie is verwerkt, zoals chips, is aan banden gelegd.

Een uitbreiding naar elektrische auto's kan uitkomst bieden voor Huawei. Thuisland China is op dit moment de grootste markt voor deze voertuigen. De Chinese regering stimuleert de overstap naar elektrisch rijden fors, om zo de zware luchtvervuiling in het land tegen te gaan. Volgens schattingen zijn elektrische auto's in 2025 goed voor een vijfde van alle verkochte auto's in het Aziatische land.

Reacties

5 Posts
Thommm
0
De marges in de automotive zijn zo dun, waarom doen bedrijven daar moeite voor als ze een goede business hebben draaien. Er zijn toch wel wel winstgevendere alternatieven

Jopie1962
1
Huawei, dat bedrijf met een doorgeefluik naar Jinping.

Als ik met hun auto naar een niet-chinees-restaurant rij, dan begint Jinping te vloeken!!
D_invest
0
Het is niets anders dan FB + NSA bende die alles van je wilt weten en dan je 3 keer achter je om naait.
Als je naar de uiteindelijke resultaat kijkt, is er weinig verschil tussen VS en China.

In VS wordt je opgesloten onder de mond van terrorisme
in China wordt je opgesloten onder de mond van binnenlandse aangelegenheden.

Ik blijf wel in Europa, ze zijn naief, ze vechten met elkaar en wordt niets besloten. Wij hebben dan meer rust.
Da Freeze
0
quote:

Thommm schreef op 26 februari 2021 11:14:


De marges in de automotive zijn zo dun, waarom doen bedrijven daar moeite voor als ze een goede business hebben draaien. Er zijn toch wel wel winstgevendere alternatieven
Omdat Huawei zich dit in hun thuisland misschien wel kan permitteren. Bovendien is de Chinese markt gigantisch, dus elke succesvolle stap in dat land is kassa voor een producent. Maar hebben ze op de EV markt straks geen problemen met de leverantie van chips?

Opvallend dat Xiaomi zich ook op de EV markt gaat begeven. Dan gaan Xiaomi en Huawei zich weer de tent uit vechten.
Bowski
0
Huawei, Apple, en wie nog meer, wat moet dat toch met al die belbussen van jullie?
Wij mogen niet bellen achter het stuur.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.