Olieraffinaderijen Texas haasten zich met herstart na vrieskou

Door AFN op 27 februari 2021 13:32 | Views: 4.624

HOUSTON (ANP/BLOOMBERG) - Olieraffinaderijen in de Amerikaanse staat Texas maken haast met het weer opstarten van de activiteiten, nadat deze eerder door de ijzige kou stil kwamen te liggen. De olieproducenten hopen te kunnen profiteren van de hoogste marges voor het omzetten van ruwe olie naar brandstoffen in een jaar tijd.

De storm die onder andere Texas teisterde heeft zestien raffinaderijen in Texas, en nog een aantal in naastgelegen staten als Oklahoma en Louisiana lamgelegd. Dat had weer impact op de benzine- en dieselvoorraden.

Raffinaderijen die nog wel operationeel waren profiteerden van de beste marges sinds het begin van de crisis. De waarde van benzine, diesel en andere geraffineerde producten ten opzichte van ruwe olie is deze week gestegen tot boven de 19 dollar per vat.

De laatste keer dat zoveel raffinagecapaciteit buiten gebruik was, was in de nasleep van orkaan Harvey in 2017. Het grote verschil tussen toen en nu is dat de pandemie de vraag naar benzine in de weg zit. Het verbruik van de brandstof is momenteel gelijk aan dat van de late jaren '90, zo blijkt uit gegevens van de Amerikaanse overheid.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
0
Hier is de situatie heel anders, door het meer dan halveren van de treinreizigers, zijn er veel meer mensen op de weg!
GroteSmurf
0
Hoe zat dat ook alweer?
Had RDS niet net een raffinaderij stil geleg in Texas of ergens anders?
Wilbar
0
quote:

GroteSmurf schreef op 27 februari 2021 19:58:


Hoe zat dat ook alweer?
Had RDS niet net een raffinaderij stil geleg in Texas of ergens anders?

16 februari: "Royal Dutch Shell Plc shut its 318,000 barrel-per-day joint-venture Deer Park, Texas, refinery because of severe cold weather, the company said on Tuesday."

Het industriegebied "Deer Park" ligt iets ten oosten van Houston aan de Interstate 10.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.