Deliveroo laat bezorgers meeprofiteren van beursgang

Door AFN op 7 maart 2021 14:44 | Views: 4.580

AMSTERDAM (ANP) - Bezorgers van maaltijdbezorger Deliveroo profiteren mee van de aankomende beursgang van het Britse bedrijf. De onderneming, die ook in Nederland actief is, heeft aangegeven wereldwijd ongeveer 16 miljoen pond uit te willen keren aan haar bezorgers.

Wie minstens een jaar voor Deliveroo bezorgt en de mijlpaal van 2000 bestellingen heeft bereikt, kan aanspraak maken op een betaling uit het zogeheten Thank You-fonds. Naar verwachting zullen meer dan 36.000 bezorgers geld overgemaakt krijgen. Gemiddeld gaat het waarschijnlijk om zo'n 440 pond. Dat is omgerekend bijna 511 euro.

Deliveroo gaat binnenkort naar de beurs in Londen. Er is nog geen datum bekend voor de beursgang, die een van de grootste in Londen in jaren kan worden. Topman Will Shu benadrukt in een verklaring dat de bezorgers het hart van het bedrijf vormen. Daarom wil hij ze belonen voor de rol die ze hebben gespeeld in de aanloop naar de voorgenomen beursnotering.

Juridisch conflict

In Nederland was Deliveroo onlangs nog in een juridisch conflict verwikkeld met koeriers. Bij het gerechtshof in Amsterdam leed de onderneming vorige maand een nederlaag. Het hof oordeelde dat de maaltijdbezorgers van Deliveroo geen zelfstandige ondernemers zijn, maar werknemers die recht hebben op een arbeidsovereenkomst. In 2019 kwam de rechtbank Amsterdam al tot hetzelfde oordeel in de zaak die door vakbond FNV was aangespannen. Deliveroo ging in hoger beroep tegen die uitspraak.

Het bedrijf verwacht komende jaren verder te kunnen groeien. Zo wil Deliveroo verder uitbreiden met het bezorgen van boodschappen. In het Verenigd Koninkrijk begon Deliveroo vorig jaar met een boodschappenservice en die is sindsdien hard gegroeid door de coronacrisis. Ook met maaltijdbezorging worden de laatste tijd goede zaken gedaan door de coronalockdowns.

Reacties

6 Posts
drooglegging
0
Ze gaan marktaandeel kopen, ver onder de kostprijs aanbieden, het land overspoelen met vouchers, ze gaan disrupten bij een overshoot aan instroom cash, Uber Eats achterna.

Uber Eats stuurt nu 20 euro vouchers rond in de tuinsteden van Amsterdam, 4x5 euro korting om het uit te proberen.

De eindgebruiker als winnaar natuurlijk!
DeZwarteRidder
1
Dat worden zware tijden voor Thuisbezorgd; de kans dat ze ooit winst gaan maken wordt iedere dag kleiner.
crookje
3
Misschien is het handig als je de inhoud van het nieuws omtrent Just Eat eerst leest voordat je hier zomaar wat gaat ventileren.
Mister-V
0
Ach ja er igt dus nog de mooie claim van een pensioenfonds van +/- 18Mln. kortom die bezorger krijgt pensioen maar krijgt ook een mooi stukje waarde daling in zijn maag gesplitst :)
langetermijner
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 maart 2021 17:36:


Dat worden zware tijden voor Thuisbezorgd; de kans dat ze ooit winst gaan maken wordt iedere dag kleiner.

Zware tijden voor thuisbezorgd? Kijken wij wel naar hetzelfde bedrijf? Deliveroo moet naar de beurs omdat ze geld moeten ophalen om de verliezen te compenseren. Deliveroo heeft in Nederland misschien nog een paar procent marktaandeel? Rest van Europa staat Deliveroo op 2de of 3de plaats en zijn ze ook niet echt succesvol. Zie hier ook slide 7 en 8: blog.dealroom.co/wp-content/uploads/2...

Deliveroo verliest op de moment gewoon heel veel geld terwijl er in geen zicht is op winstgevendheid in een van haar markten.

JET is door haar (bijna) monopolie positie in Nederland en Duitsland al heel erg winstgevend. Deze winst gebruikt JET ook direct weer om concurenten in andere markten weg te concurereen in andere landen.

Met name De UK is op dit moment het strijdtoneel van de europese maaltijd bezorgers. En dan nog specifieker londen. Wie Londen wint, wint uiteindelijk de UK en wie de UK wint, wint uiteindelijk Europa.


6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.