Tesla bouwt mega-batterij in Texas

Door AFN op 8 maart 2021 17:31 | Views: 5.230

ANGLETON (ANP/BLOOMBERG) - Tesla werkt aan de bouw van een gigantisch energieopslagsysteem in Texas, oftewel een mega-batterij. Daarmee zet topman Elon Musk de eerste schreden op de Amerikaanse energiemarkt. De batterij zou zo krachtig zijn dat het 20.000 huishoudens van stroom zou kunnen voorzien op een zomerse dag.

Het project staat geregistreerd onder de naam Gambit Enery Storage LLC. Hoewel er heel geheimzinnig wordt gedaan over het project, blijkt uit openbare documenten dat dit een dochteronderneming is van Tesla. Ook is het logo van Tesla al gespot op een van de petjes van de werklui.

Het batterijproject wordt gebouwd in Angleton, een stad ten zuiden van de hoofdstad van de staat Texas, Houston. De megabatterij moet 1 juni operationeel zijn, aldus een topman bij de Electric Reliability Council of Texas (Ercot). Gambit is geregistreerd bij Ercot, de non-profitorganisatie die zorgt voor de elektriciteit van 26 miljoen Texanen.

Tesla zelf wil nog geen commentaar geven. Het bedrijf profileert zich al langer als niet enkel een maker van elektrische auto's, maar produceerde al meerdere soorten batterijen die energie uit wind en zon kunnen opslaan. Het gaat dan om de Megapack, een schaalbaar opslagsysteem met batterijen die energieleveranciers en andere bedrijven kunnen gebruiken en de Powerwall, een thuisbatterij voor consumenten. Volgens ooggetuigen waren Megapacks te zien onder witte lakens op de bouwplaats van Angleton. Eerder zette het bedrijf in Australië ook al een mega-batterij neer.

Kenners zeggen niet verbaasd te zijn als Musk binnenkort met plannen voor een eigen energiebedrijf komt.

Reacties

13 Posts
plusmin
0
En dan staat er boven: TESLA INC. DL -,001 465,450 -12,41%
Welke hannes verzint die -12.41%? Is niet meer dan min 2.5% geweest vandaag.
Als je Dollars en % niet kunt onderscheiden... gaat het dan wel goed met je?

Verder hoop ik dat die mega-accu niet hetzelfde lot krijgt als die laatste raket van Musk die iets te warm werd.
Desalnieteplus een mooie nieuwe ontwikkeling.
twintrader
0
Het is niet zo heel moeilijk om te weten wie de koper zou zijn...

Naar mijn mening is dat “Vistra”, welke recent aankondigde om de grootste batterij van de USA te gaan bouwen, met een capaciteit van 2400 MWhr, en een power output van 600 MW.

Vistra is de naam van een electrische utility die een paar jaar geleden nog TXU heette en gevestigd is in.: jawel Texas.

Dus tel 1 en 1 op en dan is de kans groot dat het Vistra is welke met Tesla in zee gaat.
Robertwo2
0
Hij zal een revolutie op accu gebied in de komende tien jaar gaan bewerkstelligen met een accu gebaseerd op een nieuw materiaal uitgevonden door Nobelprijs winnaars Andr'e Geim (Rus/Ned) Radboud universiteit nu Prof Sir Geim (univ v Manchester) en Konstatin Novoselev (Rus/Eng). Elon Musk heeft in 2019 al gezegd, dat hij bezig is met accu, die 1000 x sterker is dan huidige Ion accu. Universiteit heeft ook al gepubliceerd een accu op basis van compositie van Grafeen met Sillicum die ook 1000 x krachtiger is, dit is de werkelijke energieomwenteling samen met Perovskite, waardoor investeren in atoomenergie dommer dan dom is!
Domendommer
0
Dat is niet echt nieuw, in china staan ze al te draaien. Bij grote steden en dan om de pieken s'morgens en s'avonds op te vangen. Die kunnen snel leveren en dan langzaam weer opladen. en stel je voor om 7:15 gaan er 6,5 miljoen waterkokers tegelijk aan, auwtsj.
Robertwo2
1
Sir Cryptalot
0
quote:

Robertwo2 schreef op 8 maart 2021 18:29:


VanderBilt universiteit heeft accu met Grafeen en Sillicum ontwikkeld


Er zijn legio voorbeelden van universitair ontwikkelde alternatieve batterijen. Schaalbaarheid en betaalbaarheid, daar zit de crux.
aandeeltje!
0
Hij zal wel weer 50 miljard nodig hebben om wat te maken. Vervolgens koopt ie bitcoins. Bij Tesla was geld nodig voor fabrieken, maar ondertussen een beetje speculeren.
De Tesla koers is i.i.g. onderweg omlaag en dat komt me goed uit.
Jopieklaploper
0
Prachtig nieuws van Tesla en gefeliciteerd voor Musk. Hopelijk wordt in deze nieuwe batterij geen zilver gebruikt en kunnen de nieuwe generatie tesla's zonder zilver gemaakt worden want dat walkgelijke metaal verdient het naar de 0 dollar te zakken.
FlashHenk
1
quote:

plusmin schreef op 8 maart 2021 18:00:


En dan staat er boven: TESLA INC. DL -,001 465,450 -12,41%
Welke hannes verzint die -12.41%? Is niet meer dan min 2.5% geweest vandaag.
Als je Dollars en % niet kunt onderscheiden... gaat het dan wel goed met je?

Verder hoop ik dat die mega-accu niet hetzelfde lot krijgt als die laatste raket van Musk die iets te warm werd.
Desalnieteplus een mooie nieuwe ontwikkeling.Dat is de Tesla notering voor aandelen die op de Duitse beurs verhandeld worden, lieverd.
Geen Geld Geen Zorgen
0
quote:

Jopieklaploper schreef op 8 maart 2021 19:17:


Prachtig nieuws van Tesla en gefeliciteerd voor Musk. Hopelijk wordt in deze nieuwe batterij geen zilver gebruikt en kunnen de nieuwe generatie tesla's zonder zilver gemaakt worden want dat walkgelijke metaal verdient het naar de 0 dollar te zakken.Als ik over twee jaar bij de bakker sta en ik moet 5 euro betalen voor halfje volkoren ben ik blij met mijn zilveren muntjes. Dan koop ik de hele bakkerij op
lanciared
0
Naam van deze batterij-instalatie ?
Ja, dit is dus andermaal die Redox Flow Battery ( zelfde type, dan degene die shell plaatst in samenwerking met Alfen in Zaltbommel, voor opladen van electrisch aangedreven wagens ) , zie bericht van 15.02.
In China draaien er al een aantal reuzegrote van deze, met de grootte van een voetbalveld.
Dit is geen bedrijfshal, maar dus een batterij, voor opslag van energie \ afkomstig van zon en / of wind.
De grondstof, die er in zit is Vandium.
AMG levert het op zijn productiesite Ohio, in Amerika, waar de capaciteit voor levering verdubbeld wordt tegen begin 2022.

Meer en meer gaan er dergelijke reuzegrote systemen gaan gebouwd worden voor opslag.
De wereld gaat er mee volgezet worden, met bijhorend effect op de vraag naar en prijs van Vanadium
De toekomst zal groen zijn.
jan de vakman
0
Als hier goed werkende betaalbare opslag systemen uit voort komen, dan wordt de zonne en wind energie op slag volwassen, dan kan gewoon ter plaatse opgeslagen worden bij pieken en het kan ingezet worden in de daluren, hier moeten de overheden fors de helpende hand toesteken, inplaats van die levens gevaarlijke kern energie herstarten!!
zonnedaal
0
quote:

Geen Geld Geen Zorgen schreef op 8 maart 2021 20:27:


[...]


Als ik over twee jaar bij de bakker sta en ik moet 5 euro betalen voor halfje volkoren ben ik blij met mijn zilveren muntjes. Dan koop ik de hele bakkerij opWanneer het geld waardeloos wordt, heb je weinig aan fysieke edelmetalen. Kan je beter investeren in een AK-47 en een hoop munitie.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.