Minder winst voor T-Mobile Nederland | DeBeurs.nl

Minder winst voor T-Mobile Nederland

Gepubliceerd op 6 mrt 2014 om 10:55 | | Onderwerpen: Nederland  telecommunicatie 

DT.TELEKOM AG NA (11 nov)

15,194 -0,258 (-1,67%)

DEN HAAG (AFN) - T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, heeft de operationele winst vorig jaar met bijna 6 procent zien dalen tot 495 miljoen euro. Dat maakte het telecombedrijf donderdag bekend.

T-Mobile schrijft de winstdaling toe aan investeringen in het netwerk, de invoering van 4G en kosten voor het binnenhalen van nieuwe klanten. De omzet nam wel licht toe, met 0,1 procent tot 1,67 miljard euro. Directeur Mark Klein toont zich tevreden met de cijfers: ,,Waar de gehele telecomsector in 2013 met 7 procent daalde, wist T-Mobile haar omzet stabiel te houden.''

Het bedrijf kondigde eind januari een reorganisatie aan, waarbij naar verwachting zo'n 75 gedwongen ontslagen zullen vallen. Het is de bedoeling dat diverse afdelingen worden samengevoegd om ,,klantgerichter en efficiënter'' te werk te kunnen gaan. Bij T-Mobile Nederland werken in totaal ongeveer 2500 mensen.

Moederbedrijf Deutsche Telekom maakte donderdag een operationele winst bekend over 2013 van 17,4 miljard euro, ruim 3 procent minder dan in 2012. De omzet van de Duitse telecomreus klom met 3,4 procent tot 60,1 miljard euro. Deutsche Telekom voorziet dat het bedrijfsresultaat dit jaar uitkomt op 17,6 miljard, iets boven de verwachtingen van analisten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.