'Boskalis niet immuun'

Gepubliceerd op 14 september 2015 07:56 |

Boskalis (16:56)

20,080 +0,190 (+0,96%)

HAL Trust (16:59)

119,000 -1,400 (-1,16%)

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft zijn beleggingsadvies voor Boskalis verlaagd van buy naar hold en bracht zijn koersdoel met 4 euro omlaag tot 45 euro. De bank stelde maandag in een rapport over de baggeraar en maritiem dienstverlener dat Boskalis sterker uit de malaise in de olie-industrie zal komen maar ook dat de situatie eerst zal verslechteren.

De divisie Offshore Energy heeft nog een werkvoorraad tot ruwweg het derde kwartaal van 2016 ,,maar met de huidige zwakke olieprijzen worden minder nieuwe projecten in de markt gezet''. Daarnaast bestaat het stabiele orderboek deels uit de aanleg van Europese windmolenparken op zee. De marges daarop zijn lager dan op klussen in de olie- en gasmarkt, aldus ING.

De aanhoudend lage olieprijzen bieden Boskalis volgens de bank de mogelijkheid om tegen lage prijzen overnames te doen, maar ING verwacht geen wijziging in het beleid van Boskalis ten aanzien van Fugro.

Baggerdivisie

ING gaat er verder van uit dat de ebitmarge bij de Baggerdivisie zal dalen naar 10 à 12 procent, waar die in de eerste helft van dit jaar nog 18,6 procent was. Volgens de bank is er nog geen zicht op grote baggerklussen en bovendien zijn meevallers (claim settlements) uit grote klussen verleden tijd.

Al met al verwacht ING dat Boskalis dit jaar afsluit met een nettowinst van 453 miljoen euro. Boskalis heeft al meerdere keren aangegeven dat het resultaat niet in de buurt zal komen van de 490 miljoen euro in 2014.

Boskalis sloot vrijdag op 44,34 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.