Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tips van Geert

70 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
DeZwarteRidder
3
Meyer Burger Technologie (MBTN)
Zwitserse zonnecelfabrikant, soort ASML onder de zonnepaneelmachines. Het bedrijf stond een tijd flink in de belangstelling, maar we vonden het te duur. De koers is eerder dit jaar echter gehalveerd geweest en begint daardoor nu weer aantrekkelijk te worden. Materiële boekwaarde p/a CHF 0,35. Schuldenvrij, netto vermogen CHF 67 miljoen.
DeZwarteRidder
0
Gamestop (GME)
GME is een keten van winkels die Games verkoopt. De omzet daarvan daalt natuurlijk, een goede business is het beslist niet. Maar de koers is zover in elkaar gestampt dat het te goedkoop is geworden. Het bedrijf is namelijk gewoon nog winstgevend en genereert positieve cashflow. Het heeft $ 800 miljoen in kas, de EV/ebit is maar 2,4x en EV/ebitda 1,9x. Dividend rendement is nu 12,0%! Goede cashflow. Het bedrijf zal zijn activiteiten moeten uitbreiden naar eGaming.
DeZwarteRidder
0
Growmax
Canadees bedrijf in exploratie van fosfaat en potash (Kalium). Het bezit een aantal licenties voor exploratie en ontwikkeling van potassiumrijke gronden in Bayovar, Peru. Het heeft een exploitatieovereenkomst met Kisan/IFFCO. De prijs van fosfaat en potash staat onder druk en bovendien zijn de exploitatiekosten onzeker. Daardoor is de koers enorm gedaald, zodat het een pennystock is geworden met een market cap van $ 22 miljoen. Het bedrijf is nu erg goedkoop, want de P/B (koers-boekwaarde) is maar 0,32x en het bedrijf heeft $40 miljoen aan liquiditeiten in kas. De Koers/Cash-verhouding is 60%, wat betekent dat het bedrijf veel meer cash bezit dan zijn beurswaarde. Het heeft bovendien nauwelijks schulden.
DeZwarteRidder
0
Peach Property

Peach Property is een klein tot middelgrote Zwitsers vastgoedbedrijf met een market cap van 160 miljoen Zwitserse Frank. Het is met name actief in residentieel vastgoed in Duitsland en Zwitserland waar het in totaal ongeveer 7.000 woningen bezit. Deze woningen liggen vooral in kleinere steden in de nabijheid van grote steden. Duits vastgoed heeft het goed gedaan, wat goed is voor Peach, maar toch is het aandeel fors achtergebleven bij de markt. De portefeuille is nu ruim CHF 520 miljoen waard en zal verder doorstijgen. Het management wil namelijk met name door projectontwikkeling het aantal woningen in bezit uitbreiden naar 9.000. Het eigen vermogen bedraagt meer dan 42% van het balanstotaal, wat voor een vastgoedbedrijf relatief solvabel is. De waardering is zeer aantrekkelijk omdat de portefeuillewaarde meer dan 50% hoger ligt dan de market cap. De koerswinstverhouding over 2017 was 4,5x.

DeZwarteRidder
0
First Pacific

Houdstermaatschappij van de familie Salim uit Hongkong met een market cap van HKD 17,6 miljard. De holding heeft met name veel belangen in de Filipijnen en Indonesië. De dochtermaatschappijen zijn actief in voeding, infrastructuur, mijnbouw en telecom. Begin vorig jaar waren er problemen bij de food-divisie, omdat de herkomst van palmolie onduidelijk was. Daarop is het aandeel zwaar afgestraft en noteert het nu nog maar op 40% van de NAV. Veel te goedkoop.

DeZwarteRidder
0
Asseco Poland

Een relatief groot Pools IT-bedrijf, dat actief is in consultancy en ontwerpen en leveren van software/hardware. Markt cap PLN 3,8 miljard (€ 900 miljoen). Het noteert op 48% van de omzet, koers/winst verhouding ongeveer 13x, dividendrendement ongeveer 6,5%. Goedkoop en snelgroeiend IT-bedrijf. Omzet groeit al vrij lang consistent door van jaar op jaar, winstgevendheid blijft wat achter, wat kansen biedt.

DeZwarteRidder
0
Acrux Ltd

Australische biotech/farmacie. Markt cap AUD 27 miljoen bij een koers van AUD 0,165. Na stopzetten van de licentie met Eli Lilly, wegens vereist aanvullend onderzoek door de FDA voor het medicijn Axiron, ging de koers bijna 50% onderuit. Daardoor noteren ze nu maar op 75% van het cash-niveau. Het bedrijf richt zich nu op de generieke medicijnmarkt in de VS, vanwege de lagere risico's en de snellere markttoetreding. Het heeft hiervoor een zevental producten in de pijplijn. De marktomvang van de groep generieke medicijnen waar het bedrijf zich op richt, is ongeveer $ 1,0 miljard groot. De eerste aanvraag van deze generieke medicijnen wordt halverwege 2018 verwacht.

DeZwarteRidder
0
Acomo

Is een goed Nederlands aandeel voor beleggers die dividend en veiligheid belangrijk vinden. In tegenstelling tot wat de naam suggereert (commodity), is het aandeel helemaal niet cyclisch. De handelswaar is vooral gerelateerd aan voeding, waardoor het defensief is. Koers is wat teruggevallen, waardoor het technisch nu ook wel een goed instapmoment is.

DeZwarteRidder
0
LPL

LG Display is een van de grootste fabrikanten die LCD- en OLED-schermen. Was ooit een joint venture tussen Philips en het Koreaanse LG. Apple is een grote klant en er is veel te doen over de opkomst van OLED-schermen. De resultaten zijn zeer volatiel, maar de balans is prima en het aandeel is zeer goedkoop. Ebit was negatief in Q1 2018, maar EV/ebit over 2017 was maar 4,6x en EV/ebitda 2,0x. Trailing EV/ebit 8,5x en EV/ebitda 2,4x. Goede cashflow. K/W= 7,9x.

DeZwarteRidder
0
Lazydays (LAZY)
Een van de grootste dealers in de VS van campers en andere “recreational vehicles”. Is een interessante groeimarkt die profiteert van vergrijzing en toenemende vrijetijdsbestedingen. Het aandeel is bovendien goedkoop (EV/Ebitda 4,5x) en groeit flink door.

DeZwarteRidder
0
China XD Plastics company (CXDC)

Chinese producent van plastics, die vooral worden geleverd aan de automobielindustrie. Chinese bedrijven hebben niet altijd een goede reputatie, maar dit bedrijf heeft een notering in New York, wat risico’s enigszins afdekt. Het aantrekkelijke zit in de balans en de waardering. Het is op deze koers namelijk een echte “NETNET”. De netto kaspositie is tweemaal zo hoog als de beurswaarde. De koers is maar een kwart van de boekwaarde van het eigen vermogen!
DeZwarteRidder
0
quote:

pielsje schreef op 3 juni 2018 11:45:

DeZwarteRidder is Geert?
Wauw dit is angstig, alleen de gedachte al
Ik kan je dit van harte aanbevelen:
Bijlage:
JP Samosa
0
@ZR,

Je suggesties vind ik wel leuk!
Ga er gerust mee door
( en inderdaad, zit je zelf ook in 1van genoemde aandelen?)
DeZwarteRidder
0
quote:

Señor Acero schreef op 3 juni 2018 12:29:

@ZR,Je suggesties vind ik wel leuk!
Ga er gerust mee door
( en inderdaad, zit je zelf ook in 1van genoemde aandelen?)
Alleen Acomo op dit moment.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 juni 2018 14:28:

Meyer Burger Technologie (MBTN)
Zwitserse zonnecelfabrikant, soort ASML onder de zonnepaneelmachines. Het bedrijf stond een tijd flink in de belangstelling, maar we vonden het te duur. De koers is eerder dit jaar echter gehalveerd geweest en begint daardoor nu weer aantrekkelijk te worden. Materiële boekwaarde p/a CHF 0,35. Schuldenvrij, netto vermogen CHF 67 miljoen.
Antaurus heeft dit aandeel ook getipt, maar op een veel hogere koers.
rationeel
0
Als er even "fout" aanbevolen wordt, dan beweren ze allemaal, stuk voor stuk, dat zij ook voor de lange...re termijn beleggen.

Je kunt beter zelf de instap bepalen, als zij voor jou de fundamentals hebben bekeken.
[verwijderd]
0
DeZwarteRidder
1
quote:

De Troon Jan schreef op 3 juni 2018 19:21:

Dzr even een vraag zou de Mars ook ooit n de beurs gaan? Of de valkjes?
Als je antwoord wil hebben, zul je duidelijke vragen moeten stellen.
70 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront