Winstwaarschuwing en afwaardering Nyrstar

Door AFN op 20 september 2018 20:29 | Views: 4.802

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De in Brussel genoteerde zinkproducent Nyrstar kent een buitengewoon vervelende dag. Het Belgische bedrijf kwam na het slot van de beurshandel met een stevige winstwaarschuwing naar buiten, terwijl het eerder op de dag een afwaardering van kredietbeoordelaar Moody's aan zijn broek kreeg.

Nyrstar gaf aan dat het onderliggende bedrijfsresultaat in de tweede helft van dit jaar aanzienlijk lager zal uitvallen dan in de eerste helft. Dat komt door de fors gedaalde prijzen van zink en lagere vergoedingen voor verwerking. Volgens Nyrstar ligt de zinkprijs nu ongeveer een kwart lager dan het gemiddelde in de eerste jaarhelft. Zink wordt gebruikt in bijvoorbeeld de bouw, industrie en geneeskunde.

Moody's schroefde de kredietbeoordeling van Nyrstar met één stap omlaag, van B3 naar Caa1. De outlook is stabiel. De verlaging hangt onder meer samen met de hoge schuldenlast. Nyrstar heeft smelterijen en mijnen in Europa, Australië en Noord-Amerika. Er is ook een locatie in het Brabantse Budel.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
Alfonz
0
Morgen donkerrood openen, een koersval van meer dan 25% is mogelijk. Het koersdoel van € 1,00 wordt werkelijkheid.
suskewiet
0
Blanco rolling
0
Goh, een van mijn allereerste beleggingen was in 1982 denk ik. Toen kocht ik aandelen in een zinkbedrijf uit Belgie, wellicht een rechtsvoorganger van Nystar. Ging helemaal niet goed maar uiteindelijk maakte ik nog winst door een positief valutaresultaat op de Belgische Frank.

Is Nystar einde verhaal dus? Kunnen ze de operationele activiteiten niet meer betalen?
pro-zen
0
Eerst maar eens zien morgen, failliet is kolder m.i.
Zal wel een turbulent dagje worden
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.