Nog meer premies voor topbestuurders Nyrstar

Door AFN op 4 oktober 2019 09:13 | Views: 4.311

Nog meer premies voor topbestuurders Nyrstar

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische zinksmelter Nyrstar roept op 5 november aandeelhouders bijeen in Antwerpen. Zij zullen onder meer stemmen over de jaarcijfers 2018, die een nettoverlies van 1,3 miljard euro laten zien, en over nog eens bijna 300.000 euro aan premies voor topbestuurders van de vennootschap.

De cijfers hebben betrekking op de vennootschap Nyrstar. Die omvat de kleine aandeelhouders van Nyrstar, die sinds de overname door Trafigura nog maar een belang hebben van 2 procent in de operationele activiteiten van de zinkgroep. Het nettoverlies van 1,3 miljard euro, tegen een verlies van 15 miljoen euro in 2017, is het gevolg van die overname. De vennootschap boekte een waardevermindering van ruim 1,2 miljard euro op financiële vaste activa.

De vennootschap zal de aandeelhouders ook vragen om het remuneratieverslag goed te keuren. Daarin staan een reeks "retentievergoedingen" voor zes toplui, als dank voor hun aanblijven tijdens de redding van het concern. Daarbij ook voorzitter Martyn Konig die 820.000 euro kreeg. Daarnaast moeten de aandeelhouders ook stemmen over nog eens extra vergoedingen. Voorzitter Konig en onafhankelijk bestuurder Jane Moriarty zouden 146.000 euro elk krijgen "gezien de aanzienlijke tijd en inspanning die ze specifiek hebben besteed aan de implementatie van de herstructurering".

Ook andere topbestuurders van Nyrstar kregen flinke extra vergoedingen voor het aan boord blijven tijdens de redding. Het ging onder meer om de onlangs vertrokken bestuursvoorzitter Hilmar Roode die 1,3 miljoen euro kreeg.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

13 Posts
suskewiet
1
Ze moesten van schaamte in de grond kruipen hoe de kleine aandeelhouder hier in de maling genomen word .
Blijkbaar hebben de heren een olifanten huid .
suskewiet
1
Een monster groot omkoopschandaal door Trafigura
Zoek hun verleden maar eens op .
Is er geen controle en laat men dit zomaar gebeuren ?
Jopie1962
0
Wat is er "top" aan topbestuurders als ze een bedrijf zó naar de knoppen weten te helpen?
het zwaard
0
"Gezien de aanzienlijke tijd en inspanningen die ze specifiek hebben besteed"
krijgen de heren die de kleine aandeelhouders te gronden hebben gericht een meer dan riante vergoeding. Hoe krijg je dit over je lippen.

langetermijner
1
Ik hoop dat iedereen gaat stemmen zodat deze heren geen enkele bonus of vergoeding krijgen.
suskewiet
0
Juncker heeft het vb gegeven gelijk je moet plukken en de aandeelhouder bedriegen .(voormalig bestuurder )
schande ,schande
[verwijderd]
0
Voordat het bedrijf helemaal failliet is, gaan de heren nog even de zakken vullen
Belgen hebben blijkbaar geen VEB
thejaguar
1
dit geeft eens te meer aan hoe ziek de top van het bedrijfsleven is: een bonus voor opstappen, een bonus voor blijven, een bonus voor een overname, ook al blijkt die een kat in de zak, een bonus voor inspanning (was daar het toch al hoge salaris niet gewoon voor?) een bonus voor prestaties, een bonus voor wanprestaties. schaamte kent de top van het bedrijfsleven niet, en schaamte kennen de commissarissen ook niet!
Hemdi
0
Topbestuurders verdienen nu een maal veel geld. Als jullie zelf topbestuuders waren dan waren jullie niet op de klaag tafel aan het klachen over salarissen van Topbestuurders..

Dus laten we deze discussie snel beeindigen, gaat nergens over.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.