Groeiend Ordina schrapt dividend vanwege onzekerheden

Door AFN op 23 april 2020 09:00 | Views: 3.980

NIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft in het afgelopen kwartaal ondanks de coronacrisis meer winst op een hogere omzet behaald vergeleken met een jaar geleden. Wel ziet het concern zich genoodzaakt door de huidige onzekere marktomstandigheden door de coronacrisis het dividend over 2019 te schrappen.

Ordina groeide in de vorige periode met name goed in Belgie en Luxemburg. In Nederland kromp de omzet licht. In totaal liepen de opbrengsten op tot 96,3 miljoen euro. Dat is een stijging van 1,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Het geschoonde bedrijfsresultaat (ebitda) liep eveneens op tot 12,1 miljoen euro. De winstmarge liet een verbetering zien. Ordina zegt dat de kaspositie momenteel "sterk" is.

De klanten van Ordina vallen voor een groot deel in vitale sectoren, aldus het beursgenoteerde bedrijf. Volgens de automatiseerder kon het werk de afgelopen weken vrijwel ongestoord doorgaan ondanks de lockdowns en andere maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus in te dammen.

Reacties

2 Posts
DeBlauweRidder
1
Hallo redactie, de titel mag gerust worden aangepast naar 'Sterk 1e kwartaal'

Dat zou meer gepast zijn.

Verder aan het management Ordina .. TOP !
Biot
0
Zoals gebruikelijk een negatieve titel boven een positief bericht. Zijn er wellicht cursussen om dit te verbeteren? Ik wacht op betere tijden.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.