Stern krikt resultaat op en kan wel tegen een stootje

Door AFN op 6 mei 2020 18:59 | Views: 2.155

AMSTERDAM (AFN) - Autodealergroep Stern heeft zijn financiën naar eigen zeggen goed op orde en kan daarom wel tegen een stootje. Ondanks de coronacrisis wist de onderneming zijn resultaten in het eerste kwartaal op te voeren. Toch vindt Stern de huidige situatie te onzeker om met concrete financiële voorspellingen te komen voor het hele jaar.

De kwartaalomzet bedroeg 232,8 miljoen euro, bijna 2 procent meer dan een jaar terug. Het resultaat na belastingen dikte daarbij aan tot 4,2 miljoen euro, van 2,9 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

De toename van de opbrengsten is mede het gevolg van de verkoop van SternLease in mei vorig jaar. Tot die tijd werden verkopen van auto’s aan SternLease volgens de verslaggevingsregels geschrapt uit de geconsolideerde omzet.

Solvabiliteit

Door de vorig jaar en begin dit jaar gerealiseerde desinvesteringen en aanzienlijke kostenbesparingen is de solvabiliteit niettemin "stevig" en is volgens Stern een zodanig ruime liquiditeitspositie gecreëerd dat zelfs zeer aanzienlijke tegenvallers kunnen worden opgevangen.

"De huidige omstandigheden zijn ongekend en dit maakt iedereen onzeker. Tegen deze achtergrond zijn wij tevreden met het eerstekwartaalresultaat en met onze stevige financiële positie", zegt directievoorzitter Henk van der Kwast.

Stern heeft onlangs overigens een aanvraag bij de overheid ingediend om gebruik te maken van de NOW-steunregeling. Dat betekent dat Stern inschat dat de omzetderving door de coronacrisis komende maanden meer dan 20 procent procent bedraagt.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Toptrader
0
Ik ben benieuwd of Vd Kwast het morgen bij de AvA voor elkaar krijgt om zijn bonus van €200k er doorheen te jassen, icm aanspraak maken op de NOW-regeling.
jonas
1

Toptrader die bonus is voor hem klein geld als mede grotaandeelhouder. Ik heb op het forum geregeld gemopperd op hem, maar hij heeft wel zaken goed voorzien met veranderingen in de branche.

Over 3 jaar verwacht ik zeker 100% winst met mijn Sternaandelen! Mogelijk al eerder. Openbaar vervoer probleemke dus wat gaan de mensen doen?

Groet, Jonas
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.