'Winst AMG kan weer stijgen na dieptepunt'

Door AFN op 29 juli 2020 10:19 | Views: 6.327

'Winst AMG kan weer stijgen na dieptepunt'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) in het tweede kwartaal zijn lager uitgevallen dan kenners hadden verwacht, maar waarschijnlijk was het tweede kwartaal het dieptepunt en gaat de winst voor AMG hierna weer omhoog. Dat schrijven analisten van ING in een reactie.

Door de coronacrisis stonden de verkoopvolumes en prijzen flink onder druk bij AMG, dat producent is van onder meer lithium, een belangrijke grondstof voor accu's in elektrische auto's. Toenemende activiteit en een herstructureringsprogramma zouden de winst weer op moeten stuwen, aldus ING. Ondanks de uitdagende situatie gaat AMG volgens de analisten vooruit door uit te breiden met de materialen vanadium en lithium, en zoekt het management actief naar het vergroten van de aandeelhouderswaarde.

ING houdt het buy-advies voor AMG met een koersdoel van 32 euro. Het aandeel noteerde woensdag omstreeks 10.00 uur een min van 0,9 procent op 14,99 euro.

Reacties

8 Posts
Brogembank
0
32 euro... misschien wordt het realistischer als ze daar 22 van maken. Nog niet slecht vanaf 15...
Jopie1962
0
"De resultaten van metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) in het tweede kwartaal zijn lager uitgevallen dan kenners hadden verwacht, maar waarschijnlijk was het tweede kwartaal het dieptepunt en gaat de winst voor AMG hierna weer omhoog. Dat schrijven analisten van ING in een reactie."

Nou als die kenners de resultaten al niet kunnen inschatten, moet ik hun "waarschijnlijk" dan wél betrouwbaar achten?
crypt
0
Ja, ING adviezen zijn niet serieus te nemen. Kan hoor dat dit het dieptepunt is maar gebaseerd op wat?? En er een koersdoel aan hangen van meer dan +100%...
Censuurasshole
0
Analisten lullen maar wat. Word kotsmisselijk van die gasten. Lijkt er wel op dat de shorters vandaag een beetje nat gaan.
betweeter
0
Alles is mogelijk. Ik ga er van uit dat automotive en luchtvaart geleidelijk herstellen. Ook al lijkt 32 ver weg, ik geloof er in. Heb hetzelfde gevoel als ik had met Alfen. Heeft ook meer dan 100% opgeleverd.
Censuurasshole
0
Censuurasshole
0
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.