IEX weet impact coronacrisis 'te beperken'

Door AFN op 31 augustus 2020 19:13 | Views: 2.599

AMSTERDAM (AFN) - IEX Group lijkt de coronacrisis naar eigen zeggen redelijk goed door te komen. De beursgenoteerde aanbieder van beleggersinformatie zag de omzet in de eerste zes maanden van het jaar wel dalen, maar daartegenover verbeterde het bedrijfsresultaat. Dit laatste kwam deels door strikte kostenbeheersing, maar ook door het beperken van investeringen.

IEX sloot de meetperiode af met een omzet van 1,8 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een daling met 4 procent. De opbrengsten uit advertenties vielen 10 procent lager uit. Deze daling was het gevolg van de bevroren advertentiebudgetten van bedrijven. IEX verdiende wel meer geld met zijn betaalde content. Het aantal betalende abonnees ligt circa 15 procent hoger dan een jaar eerder.

Verder wist het bedrijf meer bezoekers naar zijn websites te trekken. Dit kwam vooral door het volatiele beursklimaat en de eerder overgenomen websites.

Het eerste halfjaar van dit jaar werd afgesloten met een bedrijfsresultaat van 100.000 euro. Dat was een jaar eerder nog 600.000 euro negatief.

IEX houdt er rekening mee dat reclamebudgetten dit jaar onder druk zullen blijven staan. Daartegenover put de onderneming moed uit de groeiende vraag naar "kwalitatief hoge content en professioneel beleggingsadvies". Vanwege de impact van de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, spreekt IEX geen concrete verwachting uit over de resultatenontwikkeling in de tweede helft van het kalenderjaar 2020.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Joop213
1
Met wat lagere abonnee kosten trek je volgens mij veel meer betalende leden met in totaal meer inkomsten hieruit. D'r wordt niet echt gezocht naar de juiste balans hiervan. Ik zou laag beginnen en dan de prijzen jaarlijks verhogen totdat de totaal inkomsten hieruit gaan dalen. Nu werd gelijk hoog ingestoken wat niet handig is.
Joop213
0
Maar ik wil dan ook gewoon een goedkoop lidmaatschap dus ben ik wel objectief genoeg?
[verwijderd]
0
Bedrijfsresultaat voor rente en afschrijvingen net positief, dus inclusief deze items flink negatief.....
Addio
1
Lagere ledenprijs ,dus meer leden,inkomsten gelijk,meer content, meer advertentie-inkomsten? Meer market share, monopolie, Amazon:-)?? Strong buy????
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.