Wakkerman wordt financieel topman Pharming

Door AFN op 9 november 2020 07:25 | Views: 9.278

Wakkerman wordt financieel topman Pharming

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft Jeroen Wakkerman benoemd als financieel topman. Zijn dienstverband bij de biotechnoloog gaat op 16 november in. Wakkerman werkte hiervoor bijna vijf jaar als financieel topman van diervoederbedrijf Nutreco.

Ook was hij financieel eindverantwoordelijke van SHV Energy en Calor Gas in het Verenigd Koninkrijk.

Pharming kondigde recent aan een tweede notering, aan de Amerikaanse Nasdaq, te willen. Hoewel de timing van deze notering en de voorwaarden nog niet bekend zijn, heeft Pharming het plan opgenomen op de agenda van een buitengewone aandeelhoudersvergadering eind dit jaar.

Topman Sijmen de Vries wijst bij Wakkerman ook naar die tweede notering. De uitgebreide financiële ervaring van Wakkerman, en ervaring op het gebied van bedrijfsontwikkeling, dragen volgens hem "belangrijk bij" aan het compleet maken van de kennis en ervaring van het senior management van Pharming. "Dit is zeer belangrijk op een moment dat we verder uitvoering geven aan onze groeistrategie, gedreven door ontwikkeling van onze verkopen, ontwikkeling van onze pijplijnproducten én door acquisitiemogelijkheden, ondersteund door mogelijk een toekomstige tweede notering in de VS", aldus De Vries.

Reacties

5 Posts
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.