ABN AMRO daalt, IMCD klimt op Damrak

Door AFN op 11 november 2020 09:19 | Views: 4.195

ABN AMRO daalt, IMCD klimt op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak stond het aandeel ABN AMRO woensdag onder druk, nadat de bank kwartaalcijfers publiceerde. Chemicaliëndistributeur IMCD opende ook de boeken en werd hoger gezet. De Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de euforie op de financiële markten over het coronavaccin van het farmaceutische concern Pfizer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 590,22 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 846,53 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren 0,1 procent. De Londense FTSE-index bleef vrijwel vlak.

ABN AMRO (min 5,7 procent) behoorde tot de staartgroep bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het financiële concern kende in het derde kwartaal duidelijk een betere periode dan in het door de eerste coronalockdown geplaagde tweede kwartaal. Er werd weer winst geboekt en er hoefde veel minder geld opzij gezet te worden voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald. Dat de koers toch flink omlaag gaat komt waarschijnlijk door de gedaalde rentebaten. Ook vielen de inkomsten uit commissies tegen.

IMCD

De technologiebedrijven, die floreerden tijdens de coronacrisis, werden opnieuw van de hand gedaan. In de AEX verloor techinvesteerder Prosus 5,6 procent. Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler met een verlies van 7,4 procent. Beleggers namen wat winst na de sterke opmars van het winkelvastgoedconcern, dat in de afgelopen twee dagen ruim 40 procent won.

IMCD was koploper met een plus van 3,5 procent. De chemicaliëndistributeur sloot de eerste negen maanden van het jaar af met meer winst op een licht hogere omzet. Topman Piet van der Slikke sprak van sterke prestaties, waarbij alle regio's bijdroegen aan de groei. Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van verdere groei van het resultaat, ondanks de coronaproblematiek.

Accell

Accell steeg 4,7 procent bij de kleinere bedrijven. De maker van fietsenmerken als Batavus kende een uitstekende zomer en na-zomer en zag de verkopen flink stijgen. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen voor het het hele jaar. In Frankfurt daalde Continental ruim 1 procent, na tegenvallende resultaten van de Duitse bandenfabrikant en maker van auto-onderdelen. Het Duitse energieconcern E.ON, die ook met cijfers kwam, klom 1,9 procent.

De euro was 1,1789 dollar waard, tegenover 1,1809 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,8 procent tot 42,53 dollar. Brentolie werd 2,7 procent duurder op 44,79 dollar per vat.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
leesmee
0
Rentebaten in een jaar tijd van 163bp naar 140bp. Inkomsten lopen terug. Zagen we ook bij ING.
[verwijderd]
0
quote:

leesmee schreef op 11 november 2020 09:52:

Rentebaten in een jaar tijd van 163bp naar 140bp. Inkomsten lopen terug. Zagen we ook bij ING.
Ja wat wil je met die negatieve rente en met het gigantische bedrag wat je parkeert bij de ECB tegen negatieve rentes terwijl je spaarders nog geen negatieve rente onder de 2.5 miljoen in rekening brengt terwijl rabo en ING dit allang verlaagd hadden naar 1 miljoen en daarna naar 250.000

ABN gaat eindelijk per 1 januari omlaag naar 500.000 max zonder rente.

Vriendelijk voor de klanten maar dat eet wel wat van je marge.
Maar klantvriendelijkheid wordt op de beurs duidelijk niet gewaardeerd.

De omstandigheden zijn extreem negatief voor banken en ondanks dat overleefd deze bank die periode met redelijk gemak.

Hou er ook rekening mee dat er op dit moment enorm veel kosten worden gemaakt ivm tegen gaan van witwassen, 3400 full time banen omgerekend rondlopen, 1000 meer aangenomen in korte tijd om de criminele activiteiten van een paar klanten tegen te houden omdat je anders als bank de boete krijgt en als de crimineel gepakt wordt de boete naar justitie gaat.
Goed geregeld van de politiek.
Ik zou zeggen, lever de data af bij justitie en dat justitie doet waarvoor ze er zijn, criminelen aanpakken.
Als banken doelbewust faciliteren is het wat anders en dan moet je ook de poppetjes zelf keihard aanpakken maar om banken tegenwoordig preventief overal mee op te zadelen.

Er gaan geluiden op dat banken moeten gaan controleren of ze bij leningen wel gevraagd hebben aan de klant of het bedrijf van de klant wel genoeg vrouwen in de top heeft.
Of er geen inkomensongelijkheid is.
etc etc, neem elk maatschappelijk probleem en laat de bank het oplossen wat zelf ook een privaat bedrijf is.

In het kader van verkeersveiligheid werd mij bij mijn consumptief krediet van 100 euro gevraagd of ik wel altijd mijn achterlicht aan zette.
Ik kon dit niet garanderen en dus werd mijn krediet afgewezen.
Zoiets belachelijks zit er aan te komen waarschijnlijk.

Gooit u wel eens afval op de grond??, in het kader van het milieu kunnen we u helaas dan geen hypotheek verstrekken.

U eet teveel vlees?, zorgt voor teveel amoniak en methaan uitstoot??

Verzin maar wat, en ondertussen neemt big tech alles over zonder al te veel moeilijkheden.

Nee ABN moet braafste jongetje van de klas zijn....., bah bah.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.