'Nieuwe doelstellingen Arcadis ambitieus'

Door AFN op 19 november 2020 09:52 | Views: 2.115

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe doelstellingen van advies- en ingenieursbureau Arcadis voor de middellange termijn zijn ambitieus. Dat meldde KBC Securities dat het koersdoel voor Arcadis verhoogt van 22 euro naar 26,50 euro, met een buy-advies.

Voor 2023 wordt nu gemikt op een operationele ebita-winstmarge van meer dan 10 procent. Verder wil Arcadis onder meer een jaarlijkse groei van de autonome netto-omzet van rond de 5 procent.

KBC zegt dat Arcadis een zeer solide derde kwartaal heeft gedraaid en goed is gepositioneerd om te profiteren van de energietransitie. De Belgische bank waardeert het bedrijf voor de stappen die zijn gemaakt in de afgelopen jaren.

Autonome omzetgroei

ING vindt vooral de doelstelling voor de autonome omzetgroei ambitieus. Volgens de bank wist Arcadis voor het laatst een dergelijke autonome omzetgroei te realiseren tussen 2006 en 2008, voor de financiële crisis. ING zegt dat met de nieuwe doelstellingen wordt bevestigd dat het aandeel Arcadis een terechte plek heeft op de Benelux-favorietenlijst. Het advies is buy met een koersdoel van 27,50 euro.

Het aandeel Arcadis noteerde donderdag omstreeks 09.40 uur een plus van 2 procent op 24,06 euro.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.