Flink hogere winst techinvesteerder Prosus

Door AFN op 23 november 2020 07:45 | Views: 6.936

Flink hogere winst techinvesteerder Prosus

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft de winst in de afgelopen zes maanden flink verhoogd. Daarbij profiteerde van het bedrijf onder meer van zijn activiteiten op het gebied van maaltijdbezorging door de coronacrisis en het grote belang in het Chinese internetconcern Tencent.

De kernwinst (core headline earnings), de belangrijkste winstgraadmeter voor Prosus, klom in de eind september afgesloten eerste helft van het gebroken boekjaar met 29 procent tot 2,2 miljard dollar op jaarbasis. De omzet steeg met 32 procent naar 12,7 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder.

De inkomsten op het gebied van maaltijdbezorging namen met 141 procent toe omdat vanwege corona veel vaker maaltijden aan huis worden bezorgd. Daarnaast werden ook met digitale betalingen goede zaken gedaan. Bij Tencent ging de omzet met 27 procent omhoog.

Sterke prestaties

Het bedrijf maakte in september vorig jaar zijn debuut op het Damrak. Prosus is de tak voor techinvesteringen van het Zuid-Afrikaanse technologieconcern Naspers.

Topman Bob van Dijk van Prosus sprak van sterke prestaties van het bedrijf. De onderneming zegt wel dat de marktomstandigheden onzeker blijven vanwege corona, maar dat Prosus goed is gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar online door de virusuitbraak.

Prosus kondigde verder aan dat wordt begonnen met de inkoop van bijna 1,4 miljard dollar aan eigen aandelen en de inkoop van ruim 3,6 miljard dollar aandelen Naspers. Het bedrijf had deze inkoop eind oktober al aangekondigd om zo extra waarde voor aandeelhouders te creëren.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.