Accsys verkoopt iets minder, maar voor hogere prijzen

Door AFN op 30 november 2020 08:58 | Views: 3.175

LONDEN (AFN) - Houtveredelaar Accsys heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een iets lagere omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Wel was de winstmarge van het bedrijf in de periode maart tot en met september hoger, waardoor een winst voor belastingen in de boeken ging. Bovendien verlaagde Accsys zijn schuldenlast in de periode aanzienlijk.

De verkopen van Accoya, hout dat bewerkt is met chemische middelen om het duurzaam te maken, maakt nog altijd het leeuwendeel van de omzet van Accsys uit. Die verkopen daalden met zes procent. De totale omzet ging iets minder hard omlaag, met 3 procent tot 42,9 miljoen euro. Door de hogere winstmarge bleef er een winst voor belastingen van 1 miljoen euro over, waar vorig jaar nog een verlies van 1,6 miljoen euro de boeken in ging.

Het Britse bedrijf met een notering aan de beurs in Amsterdam loste ook 8,9 miljoen euro af aan zijn schuld. Die stond daardoor eind september op 16,3 miljoen euro. De bouw van een fabriek voor Tricoya-hout ligt op schema, net als de uitbreiding van de bestaande Accoya-fabriek.

Reacties

3 Posts
TheWatchman
0
izdp
1
Dit is dus geen goed nieuws.
Immers de omzetten in die sector zijn tijdens corona bizar gestegen en tegen hogere prijzen.
Lagere omzet is dus zeer zorgwekkend.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.