KBC verhoogt advies Fugro naar kopen

Door AFN op 17 december 2020 09:03 | Views: 9.919

KBC verhoogt advies Fugro naar kopen

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verhoogt zijn beleggingsadvies voor bodemonderzoeker Fugro van hold naar buy. Volgens de bank is Fugro na een omvangrijke herfinancieringsronde door een aandelenverkoop klaar voor een nieuwe start en kan worden geprofiteerd van de sterk groeiende markt voor offshore windenergie.

Daarnaast kan er volgens KBC steun komen voor Fugro door overheidsbestedingen aan infrastructuurprojecten en mogelijk herstel van offshore olie en gas na 2021. Er is ruimte bij het bedrijf om de marges verder te verbeteren, mede door kostenbesparingen, zegt de Belgische bank.

Het koersdoel voor Fugro gaat naar 4,75 euro. Het aandeel sloot woensdag op 3,77 euro.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
raadzaam
1
Een fonds waar ik nog altijd al vertrouwen in heb. Na deze onzekere tijd gaat het aandeel als een sneltrein vaart omhoog vanwege de basis activiteiten die voor elk project van belang zijn. Bodem onderzoeken, etc. zullen her en der over de wereld de activiteiten Fugro vragen.
SuTrade
1
Overigens, niet alleen Shell is als Nederlands bedrijf actief voor de Surinaamse kust. Het eveneens Nederlandse Fugro maakte onlangs bekend dat het opdracht van Petronas heeft gekregen voor positioneringswerken bij het exploratieprogramma in blok 52. Dit Maleisische bedrijf voert samen met ExxonMobil exploratiewerkzaamheden uit in dat blok.

Fugro is niet onbekend met de Surinaamse wateren. Het bedrijf zegt al twintig jaar actief te zijn op Trinidad en Tobago en vijftien jaar in Suriname. Fugro is samen met het Guyanese Ground Structures Engineering Consultants al bezig met werkzaamheden voor de Guyanese kust, in opdracht van ExxonMobil.
Pandaa
0
quote:

gaytrader schreef op 18 december 2020 09:12:

in maart 6,5
Dat is een verlies van 20% ;)
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.