Afvalverwerker Renewi wordt Nederlands door Brits vertrek uit EU

Door AFN op 4 januari 2021 13:03 | Views: 4.962

LONDEN (ANP) - De Brits-Nederlandse afvalverwerker Renewi is op papier een Nederlands bedrijf geworden. Nu de Britten geen onderdeel uitmaken van de interne Europese markt heeft Renewi ervoor gekozen om van Nederland het thuisland te maken.

Renewi blijft overigens genoteerd aan de Londense beurs, terwijl het ook een notering heeft in Amsterdam. Britse aandeelhouders van Renewi moeten nu aan de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekendmaken of zij meer dan 3 procent van de stukken van Renewi in handen hebben.

De meldingsplicht geldt ook voor overschrijding of juist het verlagen van het belang bij drempels van 5, 10,15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Renewi ontstond eerder uit de overname van het Nederlandse concern Van Gansewinkel door het Britse Shanks.

Reacties

3 Posts
ramp 2017
0
Heeft ganzewinkel dus toch die Britten overgenomen , nu nog een Nederlandse naam , en we zijn blij , van mij mag ganzewinkel weer op de wagen staan en Nederlandstalige reclame ..
Makita
0
Mooi aandeel mensen. Nu slechts 4-5x ebitda waardering. Suez transactie aan Schwarz gaat tegen 11x Ebitda...
ruchhouwer
0
Goed dat Renewi voor europa kiest, daar liggen ook de expansie mogelijkheden. Duurzaamheid is momenteel het toverwoord waar Renewi optimaal van kan gaat profiteren. Afval wordt steeds meer een basisproduct waar aan te verdienen valt. Op naar de euro met die koers!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.