Winkelvastgoedfonds Unibail grote winnaar in rode AEX

Door AFN op 27 januari 2021 12:09 | Views: 7.186

Winkelvastgoedfonds Unibail grote winnaar in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was woensdag een opvallende winnaar op het Damrak. Het aandeel van de investeerder in winkelvastgoed is sinds de koersdip een week geleden met een stevige opmars bezig. Ook de resultaten van telecomconcern KPN vielen in de smaak bij beleggers. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes InPost beleefde daarnaast een succesvol debuut op de Amsterdamse beurs.

De Europese aandelenbeurzen gingen omlaag. Beleggers namen wat gas terug in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag bekend wordt gemaakt. Ook werd uitgekeken naar de resultaten van grote Amerikaanse techbedrijven als Apple, Facebook en Tesla, die na de slotbel op Wall Street naar buiten komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,8 procent in de min op 653,56 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 965,53 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,7 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield was veruit de sterkste stijger in de AEX met een winst van 14,7 procent. Het aandeel is sinds de koersdip op 21 januari al met bijna 24 procent gestegen. Beleggers lijken te gokken op een stevig herstel voor de winkelvastgoedsector door de uitrol van coronavaccins. Eurocommercial Properties, dat ook veel winkelcentra bezit, dikte 4,4 procent aan in de MidKap.

Maaltijdbestelsite profiteert

Betaalbedrijf Adyen en maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway, die juist profiteerden van de coronacrisis, vielen uit de gratie en werden 4,4 procent en 3,3 procent lager gezet. Ook techinvesteerder Prosus en de chipbedrijven ASMI en ASML behoorden tot de staartgroep in de AEX, met minnen tot 2,9 procent.

KPN klom 4 procent. Het telecomconcern had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis doordat bedrijven terughoudender zijn geworden met uitgaven. KPN zag in het loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" op de consumentenmarkt en het aantal mobiele abonnees liet de laatste tijd weer groei zien.

Op de lokale Amsterdamse markt werd InPost bijna 20 procent meer waard. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes versnelde zijn beursintroductie met twee dagen vanwege de grote interesse van beleggers in de aandelen van het bedrijf. Alleen grote institutionele investeerders, zoals pensioenfondsen, konden zich vooraf inschrijven voor de beursgang.

De euro stond op 1,2125 dollar, tegen 1,2152 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,7 procent in prijs tot 52,98 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 56,33 dollar per vat.

Reacties

6 Posts
Erny
0
Beleggers lijken te gokken op een stevig herstel voor de winkelvastgoedsector door de uitrol van coronavaccins. Waarom vandaag ?
beertjedickie
1
quote:

Erny schreef op 27 januari 2021 12:16:


Beleggers lijken te gokken op een stevig herstel voor de winkelvastgoedsector door de uitrol van coronavaccins. Waarom vandaag ?


GameStop effect.
Op diverse sites wordt opgeroepen om ook URW te kopen, in strijd tegen de shorters.
Hoop op short squeeze zal er dus wel mee te maken hebben.
Oliemagnaat Oscar
0
Knarf
0
Jojo aandeel. Jantje lacht, Jantje huilt. Vandaag + 14% en morgen er weer 8% af. Je kan een klein gokje wagen met putje feb 2020 in the money.
jarijn60
0
Once upon a time was er een aantal beleggingsadviezen die het aandeel naar 200 zagen stijgen. Maar het is iets anders gelopen.
jarijn60
0
"Once upon a time" was er een aantal beleggingsadviezen die het aandeel naar 200 zagen stijgen. Maar het is iets anders gelopen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.