Vastgoedbedrijf Unibail hoogvlieger op rood Damrak

Door AFN op 27 januari 2021 18:02 | Views: 5.993

AMSTERDAM (ANP) - Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was woensdag een opvallende uitblinker op een roodgekleurd Damrak. Verder wist telecombedrijf KPN te profiteren van meevallende resultaten en kende de Poolse aanbieder van pakketkluisjes InPost een succesvol debuut op de Amsterdamse beurs. Het algemene sentiment onder beleggers was negatief door zorgen over de coronapandemie.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,6 procent in de min op 647,92 punten. De MidKap daalde 1,7 procent tot 955,93 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 1,7 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield was veruit de sterkste stijger in de AEX met een koerswinst van bijna 20 procent. Het aandeel is sinds de koersdip op 21 januari al met ongeveer een kwart gestegen. Beleggers lijken te gokken op een stevig herstel voor de winkelvastgoedsector door de uitrol van coronavaccins. Eurocommercial Properties, dat ook veel winkelcentra bezit, dikte 2,2 procent aan in de MidKap.

KPN

KPN klom 2,2 procent in de hoofdindex. Het telecomconcern had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis doordat bedrijven terughoudender zijn geworden met uitgaven. KPN zag in de loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" op de consumentenmarkt en het aantal mobiele abonnees liet de laatste tijd weer groei zien.

De grootste dalers in de AEX waren betalingsverwerker Adyen, staalconcern ArcelorMittal en de chipbedrijven ASMI en ASML met minnen tot 4,8 procent.

InPost

Op de lokale markt werd InPost ruim 16 procent meer waard. Het e-commercebedrijf versnelde zijn beursintroductie met twee dagen vanwege de grote interesse van beleggers in de aandelen. Alleen grote institutionele investeerders, zoals pensioenfondsen, konden zich vooraf inschrijven voor de beursgang.

De euro stond op 1,2107 dollar, tegen 1,2152 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,8 procent in prijs tot 53,20 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 56,02 dollar per vat.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

7 Posts
Neutraal-1
0
quote:

Reno schreef op 27 januari 2021 18:36:

Unibail: Beleggers die gokken?
Beleggen is altijd gokken. Alleen het gokken is makkelijker geworden omdat je op de bank geen of nauwelijks rente ontvangt of nog geld toe moet leggen omdat je spaargeld hebt bij de bank.
[verwijderd]
2
Alle veel geshorte aandelen stijgen, de top 5 van shortsell.nl deden het goed vandaag.
Er gaan verhalen om shorters letterlijk te gaan uitroken zoals dat spelletjes bedrijf uit de VS.
Het FD heeft daar nu een leuk artikel op de website staan.

De namen van de shortclubs staan vermeld, de websites tonen de smoelenbak en de belevenissen van die figuren, de arrogantie druipt er van af, allemaal ex-bank figuren die voor zichzelf begonnen, zij weten het immers altijd beter!

The Game is on.

"Heb zojuist de Ferrari van die gozer gejat, stond gewoon in de parkeerkelder, 8% short op Fugro, daaag Ferrarie"

"Als ze niet snel afbouwen, dan gaan wij opbouwen, in zijn voortuin welteverstaan"
StoplossBurner
0
quote:

Doederdanwataan schreef op 27 januari 2021 19:53:

Morgen weer -10%
Dan snel short gaan he :-)
Neutraal-1
1
quote:

StoplossBurner schreef op 27 januari 2021 20:39:

[...]

Dan snel short gaan he :-)
Inderdaad snel short gaan ;-)))

fd.nl/beurs/1371934/gamestop-voorbeur...
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.