Sanofi brengt bod uit op biotechnoloog Kiadis Pharma

Door AFN op 12 februari 2021 11:26 | Views: 11.523

Sanofi brengt bod uit op biotechnoloog Kiadis Pharma

AMSTERDAM (ANP) - De Franse farmaceut Sanofi wil biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma voor 308 miljoen euro overnemen. Al langer was bekend dat Sanofi een bod op Kiadis in de maak had. Eind vorig jaar vroeg het bedrijf al toestemming bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Volgens Sanofi bieden zowel het platform als de pijplijn van Kiadis een goede aanvulling op de bestaande activiteiten van Sanofi zelf. Kiadis houdt zich onder meer bezig met onderzoeken naar medicijnen voor verschillende vormen van leukemie, een vorm van kanker in witte bloedcellen. Daarvoor ontwikkelt Kiadis medicijnen met zogeheten Natural Killer-cellen. Dat zijn grote witte bloedlichamen die de eerste verdedigingslinie in het menselijk afweersysteem vormen tegen kankercellen en infecties.

John Reed, voor Sanofi wereldwijd verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling, zei eerder dat het celtechnologieplatform van Kiadis een brede toepassing zal hebben tegen bloedkanker en vaste tumoren. Er zullen voordelen te behalen zijn met de opkomende immuno-oncologiepijplijn van Sanofi, zo denkt hij.

Het bestuur van Kiadis staat achter het bod en beveelt het aan. Ruim een derde van de uitstaande aandelen is inmiddels toegezegd. Bij aanmelding van 95 procent van de stukken wordt het bod gestand gedaan. Deze drempel wordt mogelijk nog verlaagd naar 80 procent. De aanmeldingstermijn loopt van 15 februari tot 12 april.

Reacties

4 Posts
Sir Cryptalot
1
En dan niet Kiadis neerzetten bij gerelateerde instrumenten. Daar snap ik dus niets van.
Ron Kerstens
3
Het verbaast me meer dat er niet bij staat wat de biedprijs per aandeel is, niet iedereen heeft zin en tijd om 308mln te delen door het uitstaande aantal aandelen.

Bod bedraagt 5,45 p/a.
AJR63
1
TheWatchman
0
Beste AJR,
Er is een verschil tussen "verkopen" en "aanbieden na aanmelding via je broker".

Een direct antwoord op je vraag is :
Technisch meld je ze niet aan/verkoop je ze niet. Je broker zal ze na enige tijd op € 0,00 of je broker's variant daarvan, zetten.

- verkopen kan je bv vanaf maandag doen, mis je plm € 0,07 cent minus je broker's verkoopkosten
(het verschil tussen dagkoers en offerprijs Sanofi)

- aanmelden via je broker kan je doen v.a aanstaande maandag, t/m april ergens (datum exact ben ik even kwijt nu), die handelt het dan tegen de aanbiedingsprijs van Sanofi voor je af. Wanneer dat exact gebeurt, informeer dat bij je broker.

Enniewee, je hebt met je 150 aandelen hopelijk geld verdient !
Laat dat een inspiratie zijn voor je toekomst om vaker jouw pareltjes zelf uit te gaan zoeken.
Mijn bovenstaande beschrijving is een indicatie, dat als een bedrijf waarin jij aandelen houd, opgekocht word, je broker en indirect de AFM alles keurig voor je zal afhandelen, als je aanmeld.
Als je verkoopt, zit je ook goed, minus de broker-kosten bij verkoop.
Als je niets doet ....... word je niet rijker, noch wijzer ;-)

Fijn weekend, en toi toi !


quote:

AJR63 schreef op 12 februari 2021 14:08:


Als ik ze niet verkoop (slechts 150 stuks..), ben ik ze dan na april kwijt?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.