Renewi blijft meer bouw- en sloopafval verwerken

Door AFN op 11 maart 2021 10:30 | Views: 5.271

AMSTERDAM (ANP) - Renewi blijft meer bouw- en sloopafval verwerken omdat bouwprojecten goed doorlopen en mensen tijdens de coronacrisis meer klusjes in en rond het huis zijn gaan doen. Hiermee wist de afvalverwerker de daling van afvalstromen uit bijvoorbeeld de horeca en detailhandel grotendeels op te vangen.

Renewi verwerkt ook meer afval uit de zorgsector waaronder ziekenhuizen en verpleeghuizen zoals beschermende kleding en mondkapjes dat personeel moet dragen tegen het virus. Het bedrijf denkt dat de commerciële vrachtvolumes in Nederland in het lopende kwartaal op ongeveer 96 procent zullen liggen ten opzichte van een jaar eerder, voordat de coronacrisis echt losbarstte.

Verder merkt Renewi dat de prijzen voor gerecyclede producten aan het stijgen zijn. Het gaat bijvoorbeeld om gerecycled papier. Door de grote vraag naar karton voor pakketjes door het vele onlineshoppen neemt de prijs toe. Maar ook de prijzen van metalen gaan omhoog, nu de economie aan het herstellen is van de coronacrisis.

"Al met al zie je op alle vlakken dat de vraag naar secundaire grondstoffen aan het terugkomen is, na de eerdere uitval door de coronacrisis", zegt topman Otto de Bont van Renewi. Volgens hem wordt de vraag naar bijvoorbeeld metalen aangejaagd door het herstel in de Duitse auto-industrie.

Renewi is nu positiever gestemd over de winstgevendheid over het gebroken boekjaar dat eind maart eindigt. Het bedrijf denkt dat de winst aanzienlijk hoger zal uitvallen dan eerder werd gedacht. Renewi is ontstaan door de overname van het Nederlandse Van Gansewinkel door het Britse Shanks.

Reacties

9 Posts
BeleggerCB
2
Dit is een aandeel met veel potentie (veel lager gewaardeerd tov Veolia/Suez). Ze komen van ver, met veel schulden. Door de snelle afbouw hiervan en snelle groei in cash, in combinatie met de groei van de 'circulaire' economie een aandeel wat zeker gaat groeien.
Makita
1
Betere cashflow dan verwacht zorgt voor leverage onder 2.5x en net debt onder 350mln. Ebitda verwacht ~140mln. Nu op 0,60 per aandeel een Ondernemingswaarde van 5,8x ebitda20E.

Peers Suez etc.. doen alle. 10-13x ebitda Ondernemingswaarde. Obv 10x ebitda20E kan Renewi naar 1,35 per aandeel. M.i. echt een delistingkandidaat voor strateeg of PE.
BeleggerCB
0
Ja Arie, ik heb ze omdat de waardering laag is. Zeker met de verbeterende omstandigheden van zowel de schuld/cash positie en de marktomstandigheden. Jij hebt ze niet?
Menno87
1
Leuk aandeel, heb ze vorig jaar gekocht voor de dip naar 22 cent blij dat ik ze gehouden heb.
Tukkerwolf
2
Ik heb ze op de dip gekocht op 22 cent. Had ik er maar meer gekocht. prima aandeel en afval blijft nog wel even een probleem.
Bowski
0
OK, kzal de grijze container eens vullen met oud ijzer en puin. Hoewel... gemeente is nogal kieskeurig, misschien delen ze bonnen uit.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.