'Niet minder verkoop via internet nu meer winkels zijn geopend'

Door AFN op 15 maart 2021 22:16 | Views: 4.433

'Niet minder verkoop via internet nu meer winkels zijn geopend'

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Er wordt niet minder via internet verkocht, ook al gaan de winkels in steeds meer landen weer open na versoepelde coronamaatregelen. Dat zegt Dan Schulman, de topman van betalingsbedrijf PayPal in een interview met persbureau Bloomberg. "Het zal nooit meer worden zoals het was", denkt hij.

Paypal ligt op schema om dit jaar voor 1000 miljard aan betalingen te verwerken. Dat is een stijging ten opzichte van het totaal van 936 miljard dollar in 2020.

Paypal is door de coronapandemie enorm gegroeid. De Amerikaanse onderneming wist 5,3 miljoen nieuwe verkopers aan zich te binden. Het betalingsbedrijf verwacht eind juni bijna 400 miljoen gebruikers te hebben.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

9 Posts
Branco P
0
de winkels kunnen wel "soort van" geopend zijn... met allerlei beperkingen en met de horeca veelal nog dicht is het natuurlijk nog helemaal niet leuk "shoppen". De stemming is nog behoorlijk somber. Uiteraard begrijpelijk dat Paypal dit graag zo zou willen houden, maar het gaat straks toch anders zijn als de wereld van haar corona-angsten verlost is.
beleggertje2020
0
Sjonge jonge . De winkels zijn grotendeels nog gesloten . Een winkelier kan het sop in de kool nog niet verdienen met dat beetje aantal mensen wat tegelijktijdig in de winkel mag zijn . Dus tja die winkeliers zeggen tegen klanten die bellen: Bestel maar via internet ! Maar eh als dadelijk iedereen meer mag bewegen richting de winkels zal het wellicht gauw gedaan zijn met veel internetbestellingen. Veel mensen kopen toch veel liever fysiek , zeker als ze ook weer es bij de horeca kunnen komen ! Grote dingen worden zowieso al niet gauw gekocht via interet, dat wil men toch wel graag fysiek in de winkel bekijken vooraleer men tot aankoop overgaat !
Wazza
0
Dit verbaast mij niks. Voor elke keer dat je naar de winkel wil een afspraak maken is ook geen doen. Als ik naar een winkel ga dan wil ik gaan wanneer en waar ik zelf wil, dus voorlopig nog geen winkels voor mij, buiten Kruidvat en de supermarkt. Als de winkels over een paar maanden hopelijk weer normaal open zijn dan zie ik de winkelbezoeken wel weer aantrekken.
[verwijderd]
0
quote:

Branco P schreef op 15 maart 2021 22:27:

de winkels kunnen wel "soort van" geopend zijn... met allerlei beperkingen en met de horeca veelal nog dicht is het natuurlijk nog helemaal niet leuk "shoppen". De stemming is nog behoorlijk somber. Uiteraard begrijpelijk dat Paypal dit graag zo zou willen houden, maar het gaat straks toch anders zijn als de wereld van haar corona-angsten verlost is.
Nee nee, tijd voor ECP om terug naar de 18 te gaan.
aandeeltje!
0
Nou, nou, alsof het vrij sjoppen is zonder beperkingen. Pff....
Uiteraard zal de online verkoop hoger zijn en blijven, maar vooralsnog moet je vooral constateren dat open winkels niet echt open winkels zijn. Dit is vooralsnog niet zo representatief.
[verwijderd]
0
Amazon, een on line verkoper, heeft in Amerika al 50% van de omzet in handen. Verdient weinig van on line verkopen en meer van advertenties. Maar betaalt alleen heel weinig belasting, 1,2% volgens zeggen. Zo kan men de producten goedkoper aanbieden dan de winkeliers en ze hoeven ook geen huur te betalen. Winkels gaan massaal sluiten.
In India is Amazon al verboden omdat teveel retailers door aanwezigheid van dit bedrijf, kapot gaan. Zo weinig belasting betalen terwijl winkeliers veel meer belasting betalen.
Mensen bekijken de producten in winkels en gaan uitgebreid informatie zoeken maar kopen daar niet,
wel on line. Hoe kan je tegen zoiets opboksen.
Maar het is ook de zeer lage belasting. Via post box constructie enz. is Nederland belastingparadijs.
Oneerlijke concurrentie en men loopt veel belastingopbrengst mis.
Wilmetpensioen
2
Vergeet in Nederland niet dat er geen vaste CAO’s zijn voor distributiebedrijven en pakketbezorgers, dat er alleen minimumloon wordt betaald, geen overwerktoeslag en de voertaal meestal Pools is. Half Oost Europa zit in dit land in woekerconstructies. Zwaar, zwaar oneerlijke concurrentie dus met onze fysieke winkels.
En in de tussentijd werkt half Oekraïne in Oost Europa. Is dit het “vrij verkeer van werknemers” volgens het EU verdrag? Nee, dit is migratie van armoede.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.