'Videovergaderingen kunnen deel zakenreizen blijvend vervangen'

Door AFN op 24 maart 2021 08:35 | Views: 2.470

'Videovergaderingen kunnen deel zakenreizen blijvend vervangen'

LONDEN (ANP) - Er is een grote kans dat videovergaderingen een deel van de zakenreizen blijvend vervangen. Ook kostenbesparingen van bedrijven en de impact van luchtvaart op het klimaat kunnen een rem zetten op het herstel van het aantal zakenreizen, schrijft kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de luchtvaartsector. Moody's acht het onwaarschijnlijk dat die voor 2024 volledig is hersteld van de coronacrisis.

"Ongeveer 20 tot 25 procent van de zakenreizen betreft het ontmoeten van mensen uit hetzelfde bedrijf. Deze trips lopen het grootste risico om te worden geschrapt", aldus Moody's. Om daarvoor te compenseren zullen vliegtuigmaatschappijen moeten snijden in hun capaciteit en kosten.

Vliegmaatschappijen die luxere reizen met meer comfort aanbieden zullen naar verwachting van de kredietbeoordelaar het trage herstel van het aantal zakenreizen het meest voelen. Voor deze bedrijven zijn zakenreizigers belangrijker dan voor prijsvechters. Moody's noemt onder meer American Airlines, Lufthansa en British Airways, maar ook KLM valt in deze categorie. De luchtvaart is een van de sectoren die het zwaarst is getroffen door de coronacrisis.

Reacties

3 Posts
drooglegging
0
De hele keten gaat er dus aan: taxi, vliegen, conferentie, hotel, restaurant, cafe, prostitutie, de bezuinigingen zullen significant zijn, het milieu als eind winnaar.

Het "niet vliegen" certificaat als hoogste vereiste voor het behalen groene keurmerk voor Heineken en IBM(als voorbeelden)
FairValue
0
KLM koers gaat gewoon omhoog. Slecht nieuws is goed nieuws zo aan de koers te zien. Het staatsinfuus is verleidelijker voor sommige dan keiharde winst, of tenminste zo wel men het doen laten lijken.
Knarf
0
Wat me het meest verbaasd is dat de koers van AFKLM nog op dit niveau staat. Lijkt me dat alleen particulieren (en een groot aandeel van de overheid) dit in portefeuille hebben.

Pensioenfondsen lijkt me niet (vervuilend, geen dividend en negatief EV), banken ook niet (te risicovol lijkt me). Welke partijen kunnen nu met een gerust hart aan klanten vertellen dat ze afklm in portefeuille hebben en wat is hun beweegreden.

Dit is een serieuze vraag dus ook serieus antwoord graag.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.