Credit Suisse waarschuwt voor aanzienlijk kwartaalverlies

Door AFN op 29 maart 2021 09:21 | Views: 10.410

Credit Suisse waarschuwt voor aanzienlijk kwartaalverlies

ZÜRICH (ANP) - De Zwitserse bank Credit Suisse sluit het eerste kwartaal van het jaar mogelijk af met een aanzienlijk verlies. De bank, die juist wat leek te herstellen van eerdere problemen, kampt met een grote Amerikaanse klant die in gebreke blijft met megastortingen. Ook andere banken zouden 'slachtoffer' zijn van het hedgefonds.

Hoe groot de problemen zijn, kon Credit Suisse nog niet zeggen. Maar volgens de bank is de schade "aanzienlijk en materieel", waarmee het direct invloed heeft op het resultaat van de bank. Credit Suisse zei dat het samen met andere banken posities in verband met de klant aan het terugtrekken is.

Vermoedelijk spelen de problemen nu om Archegos Capital Management. Het in New York gevestigde bedrijf is het middelpunt van een zogeheten margin call, wat zoveel betekent als een te laag saldo waardoor extra stortingen nodig zijn. Dat leidde voor het weekend tot de gedwongen verkoop van tientallen miljarden dollars aan aandelen.

Het nieuws nu volgt op eerdere problemen bij Credit Suisse, ondanks een vliegende start in 2021. De op een na grootste bank van Zwitserland moest in het slotkwartaal van 2020 nog 850 miljoen dollar opzij zetten voor een schikking in de Verenigde Staten. Dat was nog een uitwas van de financiële crisis en het gerommel met hypotheken in de periode rond 2008.

Die klap kwam bovenop een eerdere afschrijving van 450 miljoen dollar op het belang van de bank in York Capital. De kwestie rondom de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in de VS in aanloop naar de financiële crisis krijgt mogelijk nog een staartje. Meerdere partijen hebben nog claims lopen tegen de bank.

Ook het recente omvallen van de Greensill Bank zadelt Credit Suisse op met kosten. Nog niet al het geld dat de bank had uitstaan bij Greensill is teruggestort.

Reacties

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Rowi62
0
Hallo AAB en ING, stel ons eens even gerust . Na het eerdere debacle ind e US vnan ABN AMRO , het schrappen van dividend geen extra verassingen svp.

Dividend Collector
1
Hebben we hier te maken met een nieuwe zwarte zwaan of slechts een incident in de financiële wereld? Ik ben er niet gerust op.
Rowi62
0
Sommige hedgefunds nemen veel te veel of eenzijdige risicos. Als het goed is heeft AAB zich vrijwel volledig teruggetrokken uit de de hieraan gelieerde activiteiten (artikel FT eerder) maar je weet het nooit . Er wordt wel meer gelogen tegen ons.


PS Ik heb een forse positie in AAB
HannibalB
0
quote:

Dividend Collector schreef op 29 maart 2021 09:27:


Hebben we hier te maken met een nieuwe zwarte zwaan of slechts een incident in de financiële wereld? Ik ben er niet gerust op.
Ik ook niet. Lijkt een nieuwe systeemcrisis op komst.
Bowski
1
Rens84
2
Vanochtend bijna 80% van mijn portofolio geliquideerd, alleen nog een plukje Flow Traders en grondstoffen aangehouden. Ik vertrouw het voor geen meter met dit soort verhalen en margin calls voor hedge funds. Dit kunnen wel eens een pittige paar maanden worden.

Red_
0
Ondanks dat overal het geld tegen de plinten klotst en beurzen bizar hoog staan, vallen er nog steeds flinke financiële instellingen om...
Kun je nagaan als banken hun balans reëel moeten waarderen, dan knikkeren alle dominostenen meteen om
Rowi62
0
Heeft AAB geen twitter? Zeg nou even of je wel of niet geraakt bent....

Ik vraag IR wel even. Tbc.
ttroo
0
Het lijkt me dat fondsen die impact hebben dat direct moeten melden. En dat gebeurt ook. Eerst door Nomura en nu door Credit Suisse. Andere partijen die nu nog melden dat ze eventueel forse verliezen hebben, zijn erg laat wat dubbel wantrouwend is. Misschien komt nog een Amerikaanse partij met gemelde verliezen. Dan heeft dat fonds flink wat risico's genomen met margin calls. Hoe meer ze gaan en moeten liquideren des te pijnljker het nog kan worden. Het lijkt op een eenmalige zwarte zwaan, met die vermelding zolang de beurzen gespekt blijft worden door de Centrale Banken, want daardoor komen deze zaken niet aan het licht, omdat het goed gaat. Zodra het een keer wat minder gaat, zoals bij een aantal fondsen waar dat fonds inzet, dan worden deze excessen pas zichtbaar. Vandaar dat mijn gezegde is: Gratis Geld. Wie worden rijker: 1. Drug Dealers. 2. Fraudeurs. 3. Beren die als laatste zijn overgebleven (of Stieren die Beren worden als er geen tot nauwelijks Beren meer zijn). Gratis Geld. Het klinkt mooi en leuk. Maar het leidt altijd tot verliezers.
Rowi62
0
De CEO van genoemd hedgefund is eerder veroordeeld voor insider trading (in 2008) en zal dus geen contact van AAB zijn. ;)
Knarf
1
Het kan akelig worden als er een correctie komt. In de VS zijn veel aandelen gekocht met geleend held. Margin call verplichtingen worden uitgeoefend bij een koerscorrectie en dit fonds is niet de enige met dit soort verplichtingen.

www.advisorperspectives.com/dshort/up...
geobeo
1
En weer geen woord van wat hier mogelijk achter zit: GameStop.

Lang verhaal kort: Archegos Capital (van een handelaar die voor illegale insider trading veroordeeld is en gewoon opnieuw begonnen is) komt van een hedge fund dat rond 2018 uit GameStop gestapt is. Waarschijnlijk scenario: hij heeft GameStop samen met andere hedge fund vriendjes (Citadel Capital & Melvin) geshort en dat heeft verkeerd uitgepakt. Ze gingen all in op de gok dat GameStop failliet zou gaan. Dat is niet gebeurd.

Dit zou dan de eerste zijn in een lange rij systeem falen.

Jammer dat we nog steeds geen journalisten hebben die de intentie hebben iets dieper te graven dan wat de ANP propaganda machine uit poept.

PS: met short gaan bedoel ik: naked short op meerdere malen de volledige float.
Marco1337
0
Archeos captital is het fonds. Gelinkt aan het shorten van meme stocks waaronder Gamestop. Puzzelstukjes beginnen langzaam in elkaar te vallen.

GME to the moon!
Bowski
0
quote:

Bowski schreef op 29 maart 2021 09:41:


Lijkt me dat Flowtraders altijd leuk verdient aan dit soort fratsen.


Opgelet! CNBC spreekt van een "Once in a decade margincall...."
www.cnbc.com/2021/03/29/credit-suisse...
tilt
0
het ging trouwens fout met long posities in Viacom en discovery!
Geen Gamestop gezien.
Marco1337
0
quote:

tilt schreef op 29 maart 2021 11:25:


het ging trouwens fout met long posities in Viacom en discovery!
Geen Gamestop gezien.


Fout. Door de margin call zijn ze gedwongen om deze grote posities te verkopen waardoor de prijs van genoemde aandelen is gekelderd. Ze zaten dus long in Viacom en Discovery maar hebben deze posities noodgedwongen moeten sluiten voor liquiditeit. Dit is nog maar het begin.
Marco1337
0
En die margin call is ontstaan door het negatieve resultaat op meme stocks. 9,7miljoen Reddit gebruikers zetten het systeem compleet op zijn kop.

Hier gaan nog talloze films en documentaires over verschijnen.
22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.