Air France wil kleine salarisaanpassingen doorvoeren

Door AFN op 29 maart 2021 10:00 | Views: 5.719

Air France wil kleine salarisaanpassingen doorvoeren

PARIJS (ANP) - Air France wil vergoedingen voor het personeel verlagen en verlofdagen schrappen. De aanpassingen aan de arbeidsvoorwaarden van Air France zijn relatief klein in vergelijking met de offers die personeel van zusterbedrijf KLM eerder moest doen. De besparing is een reactie op het uitblijven van verbetering in de luchtvervoerssector.

Tijdens de jaarlijkse onderhandelingen, die nu via een videocall plaatsvinden, heeft topvrouw Anne Rigail van Air France de bezuinigingsplannen bevestigd, meldt de Franse krant La Tribune. De directie van Air France wil met de vakbonden onderhandelen over een overeenkomst die het mogelijk maakt om de dertiende maandpremie te integreren in het basissalaris, waarmee de Franse staat grotendeels opdraait voor de kosten. Ook wil de directie met de bonden praten over het verminderen van het aantal verlofdagen.

Het verschil tussen KLM en Air France lijkt hiermee aanzienlijk. Bij KLM is vorig jaar overeengekomen dat personeel salaris moet inleveren. Dat was nodig om in aanmerking te komen voor de staatssteun. Het loonoffer bij KLM kan oplopen tot 20 procent minder loon.

Reacties

5 Posts
gbakl
1
Franse appels met Hollandse peren vergelijken.
Het salarismodel van bijvoorbeeld de Franse piloten is heel anders dan hier en er
is een groot verschil in wat ze moesten inleveren en dat lees je hier nooit.
Maar voor de andere banen kost het blijkbaar teveel moeite in
Frankrijk om eens echt te reorganiseren en concreet wat in te leveren.
Ook de Fransen kennen daar een woord voor, dat is tabou.
GrafZerk
1
Een dertiende maand voor gasten die niet werken maar integreren in basissalaris. Het wordt steeds gekker. Er moet echt een cultuuromslag komen bij die Fransen. Maar dat is lastig. (Ik kan me nog vaag herinneren dat een NL minister daar een opmerking over maakte maar dat was op de lange teentjes van die Fransozen).
Als ze een bonus hadden gehad was het makkelijker geweest om in te trekken.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.