Prosus verkoopt belang van 2 procent in Tencent

Door ABM Financial News op 7 april 2021 11:21 | Views: 7.284

Prosus verkoopt belang van 2 procent in Tencent

(ABM FN-Dow Jones) Prosus wil tot bijna 192 miljoen aandelen Tencent verkopen. Dat liet de investeerder met een notering aan het Damrak woensdag weten. 

Het gaat om 2 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van het Chinese internetbedrijf, waardoor het belang van Prosus in Tencent zal dalen van 30,9 naar 28,9 procent. 

Prosus heeft Tencent geïnformeerd over de geplande desinvestering, die de Chinese internetreus volgens Prosus begrijpt en steunt. 

Prosus belooft gedurende drie jaar geen aandelen Tencent meer te verkopen, "in lijn met ons lange termijn geloof in het bedrijf".

De verkoopopbrengst gebruikt Prosus om zijn financiële flexibiliteit te vergroten om te kunnen investeren in groei, maar ook voor algemene doeleinden.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Itelligence
0
Ik begin van mijn geloof te vallen. Dit zag je toch al mijlenver aankomen en dan zo'n koersreactie. Prima overigens, gauw bijkopen.
Chessplayer1992
1
quote:

Itelligence schreef op 7 april 2021 11:49:

Ik begin van mijn geloof te vallen. Dit zag je toch al mijlenver aankomen en dan zo'n koersreactie. Prima overigens, gauw bijkopen.

De markt reageert niet op de verkoop: de markt reageert op de zinsnede dat er de komende 3 jaar niets verkocht wordt.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.