Aegon verkoopt Amerikaanse startups

Door ABM Financial News op 8 april 2021 08:01 | Views: 7.753

Aegon verkoopt Amerikaanse startups
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon verkoopt een portefeuille van jonge technologiebedrijven in de financiële en verzekeringssector aan investeerder Montana Capital Partners. Dit maakten de bedrijven woensdagavond bekend zonder een overnameprijs te noemen.

Het betreft een fonds met bijna twintig snelgroeiende bedrijven van Aegon's Amerikaanse dochterbedrijf Transamerica, die zijn samengevoegd onder de naam Transamerica Ventures. De bedrijven zijn vooral actief in New York en in San Francisco Bay en werken samen met regionale onderdelen van Aegon.

Het voormalige management van Transamerica Ventures wordt afgesplitst van Aegon, maar blijft het beheer van de startups en samenwerkingen met Aegon voortzetten.

Montana Capital Partners, dat in Zwitserland gevestigd is en 2,7 miljard euro aan beleggingen beheert, investeert via een nieuw fonds, genaamd HighScale Ventures Fund. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Jake90
1
Mm de innovatieve tak verkopen terwijl je core business al jaren lang achterhaald blijkt te zijn. Alsof je tijdens een potje Monopolie besluit je enige volledige straat te verkopen om hier vervolgens je algemeen fonds mee te betalen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.