VEB krijgt nul op rekest bij Alfen

Door ABM Financial News op 8 april 2021 17:32 | Views: 7.481

VEB krijgt nul op rekest bij Alfen
Beeld: Alfen

(ABM FN-Dow Jones) Alfen gaat niet in op het verzoek van de VEB om meer financiële details over de verschillende segmenten prijs te geven. Dit bevestigde econoom Jasper Jansen van de VEB donderdag tegenover ABM Financial News na afloop van de jaarvergadering van Alfen.

In aanloop naar deze vergadering stuurde de VEB Alfen een brief, waarin het kritiek uitte op de beperkte informatie die het snelgroeiende bedrijf verstrekt aan zijn aandeelhouders.

"Beleggers zijn lyrisch over het aandeel, maar om een goede inschatting te maken van het potentieel van Alfen is cruciaal om te weten hoe winstgevend elk van de drie activiteiten is, en hoe hoog de investeringen in bijvoorbeeld fabrieken en werkkapitaal liggen", aldus de VEB.

De VEB stelde in zijn brief ook dat de "gebrekkige openheid" van Alfen op gespannen voet staat met de boekhoudregels. Die schrijven voor dat bedrijven meer financiële informatie moeten verstrekken als segmenten een zekere omvang hebben.

Volgens Alfen is het evenwel niet mogelijk, vanwege het boekhoudsysteem die de onderneming gebruikt, om cijfers per segment op te leveren, "en dat bevestigde de accountant donderdag", aldus Jansen. "En dan is er een uitzondering toegestaan."

De VEB zette in de vergadering wel vraagtekens bij die uitleg van Alfen. Zonder te weten wat het verschil in marge is tussen een laadpaal en batterijsysteem is het onmogelijk voor het management om Alfen goed aan te sturen, vindt Jansen. "Het lijkt er sterk op dat Alfen deze interne informatie wel heeft maar niet met de buitenwacht wil delen."

Ondanks dat Alfen dus niet verplicht is om per segment verantwoording af te leggen, deed Jansen namens de VEB donderdag een dringend verzoek dit toch te doen.

"Het succes [van Alfen] schept ook verplichtingen", meent Jansen, die tevens opmerkte dat het bedrijf goed groeit, met goede marges. "Adel verplicht", aldus de econoom van de VEB.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

8 Posts
Sirius
0
het boekhoudsysteem die de onderneming gebruikt .... laten we het houden op het boekhoudsysteem dat de onderneming gebruikt .... :-)
RenBol
0
Raar je kunt toch alles uit een systeem halen. Aan elke uitgave en inkomsten kun je toch een code hangen. Idd ze hebben wat te verbergen en vroeg of laat komt dit naar buiten. Laten ze een voorbeeld nemen aan Nedap jaarcijfers.
Greenhouse
1
quote:

heynen123 schreef op 8 april 2021 18:26:


Wirecard 2.0?


Wat een onzin.
Ahold laat ook niet in de keuken kijken m.b.t. Bol.com.
simidoc
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 april 2021 18:14:


Blijkbaar heeft Alfen wat te verbergen.


Alfen heeft inderdaad wat te verbergen voor zijn concurrenten.Of moet Alfen al zijn boekhoud gegevens op straat gooien voor de concurrentie?
Innergenie
0
Inderdaad, waarom zou je openheid van zaken moeten geven over je bestaansrecht in deze nieuwe technologie markt. Er zijn tal van dit soort bedrijven die allemaal azen op dezelfde projecten waar de investeringen vaak met publiek geld gefinancierd moet worden, dus moet er goedkoop worden ingeschreven. De slimste partij en vaak met de meest economische oplossing komt dan bovendrijven. Ik denk dat Alfen de beste mix heeft van oplossingen voor energie systemen. De ene activiteit zal wellicht wat verlieslatend zijn, maar zal met een andere activiteit wel gecompenseerd worden. Vergelijkend met bijvoorbeeld het Franse DBT heeft Alfen weel meer armslag en loopt al voorop in meerdere energie oplossingen.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.