EU wil heffingspauze van zes maanden met VS - media

Door ABM Financial News op 10 april 2021 12:42 | Views: 8.850

EU wil heffingspauze van zes maanden met VS - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie wil een langere heffingspauze met de Verenigde Staten. Dit heeft eurocommissaris van handel Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in het Duitse Der Spiegel.

Vorige maand spraken de EU en VS af om alle importtarieven die zijn opgelegd in hun handelsdispuut over subsidies voor Airbus en Boeing met vier maanden op te schorten.

"We hebben een heffingspauze voorgesteld van zes maanden om een onderhandelde oplossing te vinden", citeert Der Spiegel  Dombrovskis.

"Dit geeft de noodzakelijke ademruimte voor sectoren en werkenden aan beide kanten van de Atlantische Oceaan", aldus de eurocommissaris.

De tijdelijke opschorting geldt voor 7,5 miljard dollar aan geïmporteerde Europese producten als wijn, whisky, kaas en olijven en 4 miljard dollar aan Amerikaanse producten als vliegtuigen die de EU importeert.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.