Beursblik: JPMorgan Cazenove haalt Randstad van kooplijst

Door ABM Financial News op 12 april 2021 08:50 | Views: 3.706

Beursblik: JPMorgan Cazenove haalt Randstad van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft maandag het advies voor Randstad verlaagd van Overwogen naar Neutraal, maar het koersdoel werd daarentegen wel verhoogd van 60,00 naar 65,00 euro.

De Nederlandse uitzender profiteert volgens de analisten momenteel van een cyclisch herstel in de industrie, en Randstad heeft daarnaast de potentie om marktaandeel te winnen.

Randstad moet echter ook investeringen in digitale initiatieven, aldus de bank, terwijl er geen indicaties zijn dat het percentage uitzendkrachten in de belangrijke markten van Randstad oploopt. Regulering is op dat vlak ook niet behulpzaam, aldus JPMorgan.

De bank verhoogde zijn EBITA-taxaties voor Randstad voor 2021 en 2022 met 6 en 5 procent, wat ook de koersdoelverhoging verklaart.

Hoewel er dus opwaarts potentieel is, is dit volgens JPMorgan te weinig om een koopadvies te rechtvaardigen. Ook voor concurrent Adecco werd het advies verlaagd naar Neutraal, waarbij het koersdoel van 65,00 naar 70,00 Zwitserse frank ging.

Het aandeel Randstad sloot vrijdag op de Amsterdamse beurs nog 1,6 procent hoger op 63,50 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.