Hogere opening Wall Street in de maak

Door ABM Financial News op 14 april 2021 14:57 | Views: 3.395

Hogere opening Wall Street in de maak
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet, in afwachting van de bedrijfsresultaten van grote banken en een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,1 procent hoger. De Nasdaq opent vermoedelijk 0,3 procent hoger.

Beleggers zijn optimistisch over het kwartaalcijferseizoen en de vooruitzichten voor de rest van het jaar, gezien het verwachte sterke economische herstel.

"Er zouden wat echt opvallende winstcijfers moeten doorkomen en wat zeer sterke economische cijfers", zei Paul O'Connor van Janus Henderson Investors. "De vraag is of de resultaten sterk genoeg zijn om te rechtvaardigen wat we hebben gezien op de markten."

JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo publiceerden hun cijfers woensdag voorbeurs. 

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING rekent de markt op een gemiddelde winstgroei van 142 procent voor de banken in de S&P500-index in het eerste kwartaal. "Je kunt dus zeggen dat de lat hoog ligt." Voor het tweede kwartaal rekent men overigens zelfs op 256 procent meer winst dan een jaar eerder.

"De verwachtingen bij beleggers over wat ze denken te gaan horen van bedrijven waren nooit optimistischer", vulde David Donabedian van CIBC Private Wealth Management aan.

Verder wacht men op een toespraak van Fed-topman Jerome Powell later op de dag. Ook ECB-voorzitter Christine Lagarde geeft een speech.

De Amerikaanse importprijzen bleken in maart opnieuw gestegen. Later vandaag volgen nog de wekelijkse olievoorraden uit de VS. Ook staat vanavond het Beige Book van de Fed geagendeerd.

De olieprijs steeg, nadat energiebureau IEA een sterkere vraag naar olie voorspelde. Een dag eerder deed oliekartel OPEC al hetzelfde. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 61,02 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,5 procent duurder werd op 64,653 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1964. Bij  het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1950 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs maakte afgelopen kwartaal zes keer zo veel winst als een jaar eerder, terwijl de totale inkomsten verdubbelden, dankzij sterke inkomsten uit effectenhandel en vrijvallende voorzieningen uit de stroppenpot. De winst per aandeel ging van 3,11 naar 18,60 dollar, waar analisten volgens FactSet gemiddeld 10,22 dollar hadden voorspeld. Het aandeel lijkt 1,6 procent hoger te openen.

JPMorgan Chase boekte 4,50 dollar winst per aandeel, waar analisten uitgingen van 3,10 dollar. Er viel per saldo ruim 4 miljard dollar aan voorzieningen vrij. De inkomsten stegen met 14 procent tot 33 miljard dollar. Het aandeel zakte iets in de elektronische handel voorbeurs.

Wells Fargo zag de winst per aandeel oplopen van slechts 0,01 dollar een jaar eerder tot 1,05 dollar afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 0,71 dollar. De bank kon ruim een miljard dollar aan voorzieningen terugboeken. Het aandeel bewoog weinig voorbeurs.   

Coinbase gaat naar de beurs voor 250 dollar per aandeel waarmee de beurs en nieuwssite voor cryptomunten wordt gewaardeerd rond 65 miljard dollar. In 2018 werd het bedrijf nog op 8 miljard dollar gewaardeerd. Coinbase zou daarmee ruim twee keer zo veel waard zijn als techno-beurs Nasdaq en ongeveer evenveel als Intercontinental Exchange, de eigenaar van de aandelenbeurs van New York. De handel in het aandeel Coinbase start woensdag.

Hallmark Financial Services wil een onderdeel naar de beurs brengen onder de naam Hallmark Specialty Group. Het bedrijf wil de stemrechten wel merendeels in eigen hand houden. 

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag verdeeld. De Dow Jones index verloor 0,2 procent tot 33.677,27 punten, door de vaccinproblemen bij Johnson & Johnson. De S&P 500 steeg 0,3 procent naar 4.141,59 punten en de Nasdaq won 1,1 procent en sloot op 13.996,10 punten, mede dankzij een forse koerswinst voor Tesla.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.