Wall Street sluit lager

Door ABM Financial News op 20 april 2021 22:43 | Views: 3.850

Wall Street sluit lager
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag voor de tweede dag op rij lager gesloten op twijfels over de torenhoge aandelenkoersen, na een sterke rally in de voorgaande periode.

De S&P 500 daalde 0,7 procent tot 4.134,94 punten. De Dow Jones index  sloot driekwart procent lager en de Nasdaq daalde 0,9 procent. 

Beleggers bekeken of bedrijfsresultaten de hoge waarderingen rechtvaardigen. De koersen stegen sterk op de verwachting dat de heropening van de economie en grootschalige overheidsbestedingen een explosieve winstgroei gaan opleveren.

Stijgende aantallen besmettingen met het coronavirus in diverse landen en signalen dat de vaccinatieprogramma's haperen temperden dinsdag het optimisme. "Alle aandelenkoersen van deze bedrijven staan dichtbij hun records en we zien veel mensen geld van tafel: halen", zei analist Michael Hewson van CMC Markets.  

"Het enige risico is dat de verwachtingen zo hoog zijn, dat ze heel moeilijk kunnen worden voldaan zei Seema Shah van Principal Global Investors. "We komen in terrein waar het heel moeilijk wordt om meevallende cijfers te hebben, zowel qua bedrijfswinsten als qua economische cijfers."
    
Op macro-economisch vlak was het rustig in de VS. 

De euro/dollar noteerde op 1,2034.

Een vat WTI-olie werd 1,5 procent goedkoper tot 62,67 dollar, na berichten dat er Amerikaanse mededingingszaken dreigen tegen de productie-afspraken van OPEC-landen. Ook de grote aantallen besmettingen met het coronavirus in India roepen zorgen op voor het mondiale olieverbruik.

Bedrijfsnieuws

Technologiereus Apple trok de aandacht met een presentatie van nieuwe producten, maar kon daarmee een koersdaling van 1,3 procent niet voorkomen. 

Netflix opende na de slotbel in New York de boeken. De streamingdienst profiteerde in 2020 flink van de coronacrisis, waardoor het aantal abonnees groeide tot 204 miljoen. In het afgelopen kwartaal kwamen daar 4 miljoen nieuwe abonnees bij, wat minder was dan de 6 miljoen die het bedrijf had voorspeld. De coronacrisis heeft veel groei naar voren gehaald, legde het bedrijf uit, en zorgt nu voor een minder sterk aanbod aan series en films door productievertragingen. Ook in het tweede kwartaal stagneert de groei tot slechts 1 miljoen abonnees, maar daarna zou het weer beter moeten gaan. Het aandeel kelderde nabeurs 11 procent. 

Een stijger was Johnson & Johnson, dat in het eerste kwartaal meer winst en omzet boekte, vooral dankzij  de farmacietak. Het coronavaccin leverde 100 miljoen dollar omzet op.  Het aandeel steeg ruim 2 procent.

Abbott Laboratories stelde echter teleur met de omzet. Ook de outlook van de farmaceut was aan de voorzichtige kant, waarop het aandeel 3,6 procent daalde.

Manpower behaalde in het eerste kwartaal van 2021 meer winst en omzet dan analisten hadden geraamd. De uitzender steeg 3,8 procent.

Ook IBM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meevallende resultaten geboekt en handhaafde de outlook voor heel 2021, bleek maandag. Het aandeel klom bijna 4 procent.

United Airlines leverde 8,5 procent in nadat de luchtvaartmaatschappij teleurstelde met resultaten.  

Aandelen van tabaksproducenten stonden verdeeld na plannen in het Witte Huis om minder nicotine toe te staan in sigaretten. Philip Morris won 2,5 procent, Altria verloor 4 procent.

Spoorbedrijf Kansas City Southern wordt overgenomen door Canada National Railway voor 325 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde 16 procent hoger op het nieuws, iets onder 300 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.