Update: Uber Eats wil Duitse markt betreden - media

Door ABM Financial News op 21 april 2021 10:18 | Views: 4.548

Update: Uber Eats wil Duitse markt betreden - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Uber Eats gaat de Duitse markt betreden in een poging om de monopoliepositie van Just Eat Takeway.com op de proef te stellen. Dit schreef de Financial Times woensdag.  

In de komende weken zal Uber Eats zijn eerste stappen zetten in de Duitse markt, te beginnen met Berlijn. Senior vicepresident Pierre-Dimitri Gore-Coty van Uber liet aan de Britse krant weten dat Duitsland één van de snelst groeiende markten was voor zijn taxidiensten en is sindsdien een "strategisch belangrijk land" geworden voor het bedrijf.

"Europa biedt veel kansen voor Uber Eats, niet alleen groeikansen maar ook mogelijkheden om onze marktpositie te verstevigen", aldus de topman tegenover de krant, wijzend op een stijging van het marktaandeel van Uber Eats in Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Gore-Coty ziet mogelijkheden in Duitsland en wijst op de "extreem hoge commissies" die Just Eat Takeaway.com momenteel hanteert. "Klanten willen een extra optie kunnen hebben", denkt hij.

In reactie op de berichtgeving liet topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway.com weten "concurrentie altijd te verwelkomen" en dat de Nederlandse maaltijdbezorger juist "enorm goedkoop" is in Duitsland.

"Het is interessant om te lezen dat hij [Gore-Coty] mislukkingen in Nederland, België en Spanje noemt als voorbeeld voor de Duitse markt", aldus Groen. De vakbonden zullen bovendien niet te spreken zijn over het werknemersmodel van Uber, zo verwacht de topman.  

Het aandeel Just Eat Takeaway.com koerste woensdagochtend 4,3 procent lager.

Update: om reactie Groen en koers Just Eat Takeaway.com toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.