Fugro ondersteunt kraanschip voor de Braziliaanse kust

Door ABM Financial News op 21 april 2021 11:32 | Views: 4.362

Fugro ondersteunt kraanschip voor de Braziliaanse kust
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Fugro gaat Jumbo Maritime helpen met de ontwikkeling van een diepzeelocatie voor de kust van het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat maakte de bodemonderzoeker woensdag bekend.

Er werden geen financiële details gegeven bij het contract, dat werkzaamheden voor zes maanden bestrijkt.

"Het mondiale bereik en de geavanceerde technologie van Fugro waren cruciaal voor het binnenhalen van dit contract", zei landenmanager Rogerio Carvalho van Fugro in Brazilië.

Het gaat om een toepassing van een navigatiesysteem en een camerasysteem met 'Augmented Reality'. Daarmee zal Fugro 35 torpedopalen en 24 ankerlijnen helpen installeren, die het olieproductieschip Mero 1 moeten verankeren aan de zeebodem tot 1980 diepte.

Fugro zal werken aan boord van het kraanschip Fairplayer van Jumbo.

De belangrijkste partner in de ontwikkeling van het Mero-veld is Petrobras met een belang van 40 procent, gevolgd door Shell Brazilië, Total, CNODC en CNOOC.  

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.