Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Air France-KLM

Door ABM Financial News op 23 april 2021 09:17 | Views: 5.791

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Air France-KLM
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het koersdoel voor Air France-KLM verhoogd van 2,70 naar 3,60 euro bij een ongewijzigd verkoopadvies.

Deutsche Bank paste de ramingen voor de luchtvaarder aan, mede op basis van vervoerscijfers die nog steeds 66 procent onder de niveaus van voor de crisis liggen, mikt de bank op een EBITDA-verlies van 933 miljoen euro in 2021. "Hoewel dit een aanzienlijke verbetering zou betekenen ten opzichte van het verlies van 1,7 miljard euro in 2020, is dit nog steeds ruim onder de consensus die door Bloomberg werd opgesteld", aldus analisten van de Duitse bank. De consensus staat momenteel op een positieve EBITDA van 260 miljoen euro.

Ook voor 2022 verwacht Deutsche Bank dat de vervoerscijfers nog altijd 37 procent onder de niveaus van voor de crisis zullen liggen, hetgeen betekent dat de EBITDA dat jaar 2,2 miljard euro positief kan zijn. De consensus mikt hier op 2,9 miljard euro.

De belangrijkste reden voor Deutsche Bank om het koersdoel te verhogen was dat het Air France-KLM is gelukt om 1 miljard euro op te halen tegen een prijs van 4,84 euro per aandeel, waar de bank eerder mikte op 2,70 euro. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat het succes van de emissie sterk afhankelijk was van de deelname van de Franse staat, aldus de analisten.

Het aandeel Air France-KLM steeg vrijdagochtend met 0,6 procent tot 4,84 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
drooglegging
0
Zou er een Basic Fit oefening aankomen vanuit Nederlandse kant en mag DB "daarbij helpen"

De KLM-AF notering is fictief en zal de komende jaren rond de 5 euro blijven schommelen, het is wachten op betere tijden.
Knife Catcher
0
Als je de resultaten in EBITDA weergeeft, dan lijkt het nog heel wat te worden de komende twee jaar.
Helaas moet er dit jaar nog een paar miljard bij in de toko en verdere verwatering van de aandelen zal een feit zijn.
Heeft u gezien welke rente er betaald moet worden op de hybride-leningen? Die rente blijft uiteraard buiten de EBITDA....
"Blijft Verkopen" is het belangrijkste uit dit bericht
drooglegging
0
De hele onderneming staat onder curatele, en iedereen zal dat begrijpen, een hoger belang dienen.
Dat de boekhouding flexibel wordt opgesteld zal ook iedereen begrijpen.

Topambtenaren(meer Fransen dan Nederlanders uiteraard) maken nu de dienst uit, CEO Elberts mag uit de krant vernemen wat er zoal gaat gebeuren en mag dat daarna fine tunen.

Er moeten toch snel betere tijden aankomen, het vakantie seizoen 2021 maximaal meepakken, regels om "veilig" te kunnen vliegen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.