Beursblik: mooie meevaller Philips

Door ABM Financial News op 26 april 2021 09:46 | Views: 4.373

Beursblik: mooie meevaller Philips
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft met de cijfers over het eerste kwartaal een mooie meevaller laten zien. Dit vindt analist Marc Hesselink van ING.

De analist wees op de vergelijkbare omzetgroei van 9 procent, wat 3 procentpunt meer was dan verwacht. En die meevaller werd gedragen door alle divisies, voegde Hesselink daaraan toe.

Ook de aangepaste EBITA was volgens de marktkenner een meevaller. En dat was te danken aan de divisie Diagnosis & Treatment.

De orderinstroom van Philips daalde met 5 procent. "Dat is erg goed, gezien de moeilijke vergelijkingsbasis", oordeelde Hesselink. En ook hier was dat vooral te danken aan de divisie Diagnosis & Treatment.

"Goed dat de meevaller qua cijfers en orderinstroom in de divisie Diagnosis & Treatment zit", aldus Hesselink, want dit is de belangrijkste divisie van Philips. Na de verkoop van de tak huishoudelijke apparatuur is die divisie namelijk goed voor ongeveer de helft van de omzet.

ING wees ook op de kleine outlookverhoging die Philips voorbeurs aankondigde. Dit betekent volgens de bank dat de consensus ook met enkele procent omhoog gaat.

De glans van de meevallende cijfers wordt deels weggenomen door een voorziening van 250 miljoen euro die Philips aankondigde, voegde Hesselink toe.

ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 46,00 euro. Het aandeel daalde maandag 2,1 procent naar 49,33 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Turborikkie
1
Q1 2020 was EPS 0.18 en nu Q1 2021 EPS 0.28. Koers toen 39. Nu 49. Maar zou 60 moeten zijn met deze stijging. Ik zeg LONG Philips.
pmepme
0
De beurs heeft altijd gelijk., toch.?
Gewoon paar dagen afwachten en dan trekt het wel bij.
De beurs houdt nu eenmaal niet zo van Philips.
hovenier
0
Ja, ja, bij een slotkoers vorige week van 50,36 een koersdoel van 46 euro geven, een houden advies en het mooie meevaller noemen, als er een voorziening van 250 miljoen euro getroffen moet worden. Dit is toch niet serieus te nemen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.