Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Philips

Door ABM Financial News op 27 april 2021 10:19 | Views: 4.341

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Philips
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Philips verhoogd van 54,00 naar 56,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analisten van UBS noteerden een sterke vergelijkbare omzetgroei van Philips in het eerste kwartaal, waarbij de groei in alle drie divisies bemoedigend was. De orderinstroom liep evenwel met 5 procent terug, maar bij Diagnosis & Treatment was sprake van een groei van 11 procent. Dit compenseerde deels voor een orderdaling van 27 procent bij Connected Care.

De analisten noemden de provisie van 250 miljoen euro gerelateerd aan kwaliteitsproblemen met DreamStation 1 een "negatieve verrassing".

Philips mikt inmiddels op een omzetgroei dit jaar tot vijf procent, waar eerder nog werd gemikt op een lage enkelcijferige groei. Als gevolg zag UBS wat ruimte om de omzetramingen voor Diagnosis & Treatment en Personal Health licht te verhogen.

Het aandeel Philips koerste dinsdagochtend 1,6 procent lager op 47,81 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.