Groeiversnelling voor Grubhub

Door ABM Financial News op 28 april 2021 22:25 | Views: 3.857

Groeiversnelling voor Grubhub
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Grubhub heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzetgroei zien versnellen, maar ook het verlies zien oplopen. Dit maakte de Amerikaanse maaltijdbezorger woensdagavond bekend.

CFO Adam DeWitt zag de ordergroei met een hoog enkelcijferig percentage stijgen in vergelijking tot het vierde kwartaal, zelfs als rekening wordt gehouden met de vertraging in de tweede helft van maart 2020, toen de coronacrisis uitbrak.?

Grubhub zag de omzet in het eerste kwartaal met 52 procent op jaarbasis stijgen naar 551 miljoen dollar. In het vierde kwartaal steeg de omzet nog met 48 procent op jaarbasis tot 504 miljoen dollar en in heel 2020 groeide de omzet van de maaltijdbezorger met 39 procent tot 1,8 miljard dollar.

Afgelopen kwartaal leed GrubHub een nettoverlies van 75,5 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder 33,4 miljoen dollar. De aangepaste EBITDA daalde ook, van een winst van 21,0 miljoen dollar naar een verlies van 9,3 miljoen dollar.

Just Eat Takeaway is bezig met de overname van Grubhub, waarmee de Nederlandse maaltijdbezorger ook actief wordt in de VS.

Eerder deze maand meldde Just Eat Takeaway over het eerste kwartaal een ordergroei van 79 procent tot 200 miljoen stuks.

Vanwege deze overname gaf Grubhub woensdag geen outlook af.

Het aandeel GrubHub sloot woensdag een half procent hoger. In de handel nabeurs steeg het aandeel licht verder.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Ketelbinkie02
0
Cijfers verslechteren met het kwartaal en de schuldenberg is niet meer te overzien, men spreekt eigenlijk letterlijk van een groeiversnelling van de nettoverliezen.
Nuchtere Kijk Op
0
Prima, schrijf het maar naar beneden. Gelukkig vonden velen het beter dan verwacht en ook nabeurs bleef het goed liggen.

INFO GENOEG >

finance.yahoo.com/news/grubhub-report...
ovanspaend
1
De cijfers worden gedrukt door “fee caps” agv tijdelijke wetgeving ivm corona / tegemoetkoming restaurants.
Zonder deze fee caps positieve ebitda.
Prima cijfers en robuuste groei.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.