Lucas Bols verlengt afspraken met banken

Door ABM Financial News op 29 april 2021 07:43 | Views: 2.099

Lucas Bols verlengt afspraken met banken
Beeld: Lucas Bols

(ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft de in april 2020 overeengekomen aanpassingen van de financierings- overeenkomsten met twee jaar verlengd nu de coronacrisis langer aanhoudt dan gedacht. Dit maakte de destillateur donderdag voorbeurs bekend, tegelijk met voorlopige cijfers.

Die verlenging van de afspraken maakt dat Lucas Bols aan de convenanten kan blijven voldoen.

De convenanten blijven tot en met 30 september 2022 op een EBITDA- en liquiditeitsniveau getoetst worden. Per 31 maart 2023 wordt teruggekeerd naar het toetsen op ratio's, waarbij de schuldratio op die datum tegen een convenant van 4,50x getest wordt. 

"We zijn blij met de overeengekomen verlenging van de financieringsovereenkomsten, wat de voortdurende steun en toewijding van de banken aantoont. Hierdoor zijn we optimaal in staat in te spelen op versoepelende coronamaatregelen en een herstellende consumentenvraag. Tevens kunnen we zo verder bouwen aan onze toekomst door nieuwe strategische en commercie¨le initiatieven versneld tot uitvoering te brengen", zei CEO Huub van Doorne in een toelichting.

Afgelopen boekjaar behaalde Lucas Bols een omzet van naar verwachting 57,3 miljoen euro, een daling van 32 procent op jaarbasis, met een brutomarge van 52,5 procent. De operationele winst daalde tot 8,6 miljoen euro en de vrije operationele kasstroom kwam op 11,4 miljoen euro uit. Dat was een jaar eerder 15,8 miljoen euro.

De nettoschuld daalde met krap 7 miljoen euro naar 92,4 miljoen euro.

Over het afgelopen boekjaar zal geen slotdividend worden uitgekeerd. En ook een interimdividend over het lopende boekjaar is niet te verwachten. De raad van bestuur zal ook afstand doen van eventuele variabele beloningen.

Op 27 mei publiceert Lucas Bols de gecontroleerde jaarresultaten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.