Ordina groeit dankzij snel digitaliserende overheid

Door ABM Financial News op 29 april 2021 08:03 | Views: 3.742

Ordina groeit dankzij snel digitaliserende overheid
Beeld: Ordina

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het eerste kwartaal meer omzet en winst geboekt dan een jaar eerder, dankzij een snel digitaliserende overheid. Dat maakte het IT-bedrijf donderdag bekend.

"De meeste groei realiseerden we in de publieke sector, waar we proactief inspelen op een snel digitaliserende overheid", zei CEO Jo Maes. "Ook de farmaceutische industrie en de nutsbedrijven blijven sterke groeisectoren.

Het bedrijf wil de groei versnellen door een combinatie van autonome groei en overnames.
 
De omzet steeg op jaarbasis met 4 procent van 96 miljoen naar 100 miljoen euro en de nettowinst steeg van 5,8 miljoen euro een jaar eerder naar 8,4 miljoen.

Het EBITDA-resultaat verbeterde van 12 miljoen naar 16 miljoen euro, met een verbetering van de marge van 12,6 naar 15,7 procent.

De vrije kasstroom was 8 miljoen euro positief. Een jaar eerder was hier nog een kleine min van een kwart miljoen euro geboekt.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.