Bijna alle aandelen Kiadis aangemeld onder bod Sanofi

Door ABM Financial News op 29 april 2021 09:08 | Views: 2.561

Bijna alle aandelen Kiadis aangemeld onder bod Sanofi
Beeld: Kiadis Pharma

(ABM FN-Dow Jones) Ruim 97 procent van de aandelen Kiadis zijn aangemeld onder het overnamebod van Sanofi. Dit maakten de beide bedrijven donderdagochtend bekend.

In totaal werden circa 1,4 miljoen aandelen aangemeld, goed voor 97,39 procent van het totale aandelenkapitaal.

Woensdag was de laatste dag dat de aandelen aangemeld konden worden. Sanofi zal nu een zogenoemde uitrookprocedure starten om de resterende aandelen in handen te krijgen. De laatste handelsdag van het aandeel Kiadis zal op 24 mei zijn.

De Franse farmaceut Sanofi bracht eind 2020 een overnamebod uit op Kiadis Pharma van 308 miljoen euro, of 5,45 euro per aandeel in contanten. Sanofi gelooft dat het gepatenteerde celtechnologieplatform van Kiadis een brede toepassing zal hebben tegen bloedkanker en vaste tumoren. De overname zal onderdeel uitmaken van de pijplijn van immuno-oncologie die Sanofi aan het opbouwen is.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.