Beursblik: cijfers Shell geen grote verrassing

Door ABM Financial News op 29 april 2021 09:47 | Views: 10.089

Beursblik: cijfers Shell geen grote verrassing
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het eerste kwartaal resultaten behaald die redelijk conform verwachting waren. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING.

De winst viel de analist iets tegen, terwijl de operationele kasstroom conform de verwachting was.

Mulder vond de resultaten bij Integrated Gas tegenvallen, maar bij Upstream juist meevallen. En de cijfers van Chemicals waren zelfs "indrukwekkend".

Met een schuldverlaging naar 71 miljard dollar komt de doelstelling van 65 miljard dollar in zicht, aldus Mulder. Vanaf dit niveau zal Shell weer beginnen met het inkopen van eigen aandelen. "We denken dat dit in het vierde kwartaal gebeurt […] Iets eerder dan voorzien."

Wel vindt Mulder de outlook voor 2021 "erg voorzichtig". De analist herhaalde zijn Houden advies met een koersdoel van 16,50 euro. Het aandeel Shell won donderdag 0,9 procent op 16,22 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
analyse_A3CD
0
Eagle1959
3
Een vrije kasstroom van bijna 9 miljard en dan een koersdoel van 16,60. Olieprijzen boven de 63,- en de wereld gaat bijna open. Ook medeanalisten (Deutsche bank) hebben er een dikke BUY op staan op deze koersen. Beetje laf gegeven doeletje van deze analist. Gaan we nu wel of niet richting 20,-?, met een vrije kastroom van misschien wel 40 miljard dit jaar..... (hoeveel % van de TECH fondsen komen in deze richting?)
TB
0
Een houden advies heeft Quirijn Mulder van ING al langer.
Een onderneming die na een jaar zo terugkomt met een winst van meer dan 3 miljard Euro verdient toch veel meer dan houden. Ook de verduurzaming telt kennelijk niet.
ToTheTop
0
De ING heeft het over niets anders dan houden gehad, zelfs bij 30 euro. Doet u maar weer een banket houden bakker.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.