Wereldhave verkoopt winkelcentrum Maassluis

Door ABM Financial News op 30 april 2021 08:46 | Views: 5.261

Wereldhave verkoopt winkelcentrum Maassluis
Beeld: Wereldhave

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft het winkelcentrum Koningshoek in Maassluis verkocht voor een bruto opbrengst van 47 miljoen euro. Dit maakte het vastgoedfonds vrijdag voorbeurs bekend.

De verkoopopbrengst lag nipt boven de boekwaarde eind 2020 en de waardedaling in 2020 was minder groot dan de gehele Nederlandse portefeuille van het vastgoedfonds. Volgens Wereldhave is dit een indicatie dat de waardedalingen van Nederlandse winkelcentra waarschijnlijk aan het uitbodemen is.

Daarnaast sloot Wereldhave bij ABN AMRO een nieuwe 'groene' kredietfaciliteit af ter waarde van 120 miljoen euro met een looptijd van 3 jaar, ter vervanging van een faciliteit die vorig jaar werd uitgegeven, tegen vergelijkbare rentes. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Luifel
1
Trouwens is dit een mooi winkelcentrum geworden na de flinke opknapbeurt
in de afgelopen jaren...en gratis parkeren!
Voor de corona altijd zeer druk bezocht.
Ronald Engels
1
Totaal onbegrijpelijk de verkoop van het zeer fijne winkelcentrum Maassluis, één stommiteit in mijn ogen, zeker voor deze te lage prijs!

M.v.g.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.