Uber verkleint verlies

Door ABM Financial News op 5 mei 2021 22:35 | Views: 1.934

Uber verkleint verlies
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Uber Technologies heeft het afgelopen kwartaal een lager nettoverlies geboekt op een lagere omzet.  Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse maaltijdbezorger  
en taxidienst.

De bruto-boekingen stegen het afgelopen kwartaal met 24 procent op jaarbasis tot 19,5 miljard dollar, waarvan 12,5 miljard dollar afkomstig was van de divisie voedselbezorging. De boekingen van Uber Eats zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder, terwijl de taxi-activiteiten in dezelfde periode met 38 procent daalden.

Uber Technologies boekte een aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) van 359 miljoen dollar negatief, tegenover 612 miljoen dollar negatief in dezelfde periode een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepast EBITDA-verlies van 452 miljoen dollar. 

Onder de streep resteerde een nettoverlies van 108 miljoen dollar, in vergelijking met een verlies van 2,9 miljard dollar een jaar eerder.

Uber Technologies boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 2,9 miljard dollar, in vergelijking met een omzet van 3,2 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De daling was het resultaat vanwege een reservering van 600 miljoen dollar in verband met een dispuut in het Verenigd Koninkrijk over de status van zijn Britse chauffeurs.

Het aandeel Uber Technologies noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 2,1 procent hoger.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.