Accsys haalt met eerste emissie 33 miljoen euro op

Door ABM Financial News op 6 mei 2021 09:31 | Views: 4.436

Accsys haalt met eerste emissie 33 miljoen euro op
Beeld: Accsys

(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft met de uitgifte van nieuwe aandelen conform verwachting 33 miljoen euro van de in totaal beoogde 37 miljoen euro opgehaald. Dit meldde de houtveredelaar met een fabriek in Arnhem donderdag.

Accsys wilde vooraf via een versnelde boekprocedure circa 33 miljoen euro ophalen en met een afzonderlijk open bod nog eens circa 4 miljoen euro ophalen met de plaatsing van meer dan 2,4 miljoen gewone aandelen Accsys.

Na aftrek van de kosten blijft er circa 35 miljoen euro over.

De 33 miljoen euro is goed voor 11,8 procent van het geplaatste aandelenkapitaal, of 20.005.325 nieuwe gewone aandelen Accsys. De aandelen werden geplaatst tegen 1,65 euro per gewoon aandeel, circa 3,7 procent onder de slotnotering van 5 mei 2021 van 1,714 euro per gewoon aandeel.

Accsys wil deze netto-opbrengst gebruiken voor de financiering van de uitbreiding van de activiteiten in Noord-Amerika, waar het concern een fabriek wil bouwen, en om extra kapitaal in kas te hebben om de voortdurende groei van het bedrijf te ondersteunen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.