Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel OCI

Door ABM Financial News op 6 mei 2021 12:51 | Views: 4.695

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor OCI verhoogd van 20,50 naar 23,00 euro, na de kwartaalcijfers, met behoud van het Overwogen advies.

De zakenbank verhoogde zijn verwachting voor het EBITDA-resultaat van de kunstmestmaker tot 1,4 miljard dollar en zit daarmee 15 procent hoger dan de huidige consensusverwachting. Dat relatieve optimisme steunt vooral op de verwachting dat de prijzen en marges langer hoger zullen blijven.

Dat is weer gebaseerd op hogere prijzen voor grondstoffen en sterke vraag vanuit India, China, Brazilië en technische sectoren naar kunstmest. De kostencurve voor stikstof blijft daardoor hoger en ook de prijsdynamiek van methanol wordt erdoor gesteund.

De analisten denken dat het aandeel OCI aantrekkelijk blijft. De kasstroom zal het bedrijf in staat stellen de schulden te verlagen en weer dividend uit te keren.

Het aandeel steeg donderdag 2,5 procent tot 21,70 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.